23948sdkhjf

Tysk interesse i studerendes AIS-projekt

Det tyske rumfartsagentur er interesserede i studerendes mini-radiomodtager til skibsovervågning
Mens de studerende fra Aalborg Universitet knokler med at færdiggøre satellitprojektet AAUSAT3, hvor de skal overvåge skibstrafikken i det grønlandske farvand for det danske farvandsvæsen, har andre nu også fået øjnene op for det innovative projekt.

Specielt en miniature-AIS-modtager som de studerende har udviklet, har været med til at skabe international opmærksomhed omkring projektet. Så selvom satellitten først sendes op i maj måned, er der allerede kommet noget ud af opgaven – Aalborg Universitet har nemlig indgået en aftale med det tyske rumfartsagentur DLR (Deutsche Luft un dRaumfarht) om lige nøjagtigt AIS-modtagere.

”Vores AIS-modtager skal anvendes på deres AISAT i 2012. Vi er faktisk lidt stolte af, at de har spurgt, om vi vil være payload på sådan en mission,” siger Jens Dalsgaard Nielsen.

Tyskernes interesse blev vækket, da de studerende testede AIS-modtageren i 24 kilometers højde i 2009, under en ballonopsendelse i Nordsverige.

”Der var nogle fyre til stede fra DLR, som også var sponsor på ballonopsendelsen. De syntes, det så godt ud, og et stykke tid efter, vi kom hjem, henvendte de sig og spurgte, om de mytte flyve vores AIS-modtager på deres kommende AIS-mission,” forklarer Jens Dalsgaard Nielsen.

Ligesom det er tilfældet ved Farvandsvæsenet, skal den danske AIS-modtager hjælpe DLR med at teste AIS-modtagelse fra rummet og derved muligheden for at følge skibstrafikken ovenfra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078