23948sdkhjf

Antallet af "levende døde" rederier vokser.

Nyt navn for rederiselskaber med bundløs gæld lanceret
Zombie-rederier er et nyt navn for de mange rederiselskaber, der opstod i kølvandet på bonanzaen frem mod 2008. Det gælder typisk selskaber, hvor investorer tog en tur om ad banken for at låne penge til at købe skibe, men som nu står med enorme urealiserede tab, fordi skibenes værdi er faldet drastisk sammen med fragtraternes deroute.
 
Problemet for selskaberne er, at de måske nok kan klare de daglige driftsudgifter, men står ude at stand til at betale de store lån tilbage til bankerne, de optog for at købe skibene. Ifølge analysefirmaet Moore Stephens er mindst et ud af 10 selskaber alene i UK at regne for såkaldte zombie-rederier.  
 
Selskaberne står pga. gælden magtesløse og er reelt døde - deraf navnet Zombie-rederier. Men de får lov at leve videre, fordi bankerne i mange tilfælde er uvillige til at kræve nøglerne drejet om.
 
Bankerne står således typisk i den situation, at hvis de trækker stikket for zombie-selskaberne, kan de imødese låntab på enkeltskibe, der let andrager 20 - 30 mio. USD. Simpelthen fordi skibene ved tvangssalg aldrig vil kunne indbringe de summer, de blev købt for. Derfor holder man de levende døde gående i håb om, at de en dag vil være i stand til at trække vejret selv igen.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078