23948sdkhjf

Alfa Laval vinder offshore naturgas-ordre

Alfa Laval skal levere varmelegemer til Daewoo-værftsgruppen i Sydkorea for 112 mio. kr
Alfa Laval har vundet en ordre fra det sydkoreanske skibsværft Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) om at levere Alfa Laval Aalborg varmelegemer til et FPSO-anlæg (Floating Production, Storage and Offloading dvs. produktions-, opbevarings- og losningsfartøj), der skal bygges i Sydkorea. Ordren, der er booket i segmentet for Marine & Offshore Systems, har en værdi på ca. 112 mio. kr. Leveringen er planlagt til 2013.

”Dette er på mange måder en interessant ordre. Den omfatter vores markedsledende Alfa Laval Aalborg varmelegemer. Den er fra en af de største skibsbyggere af avancerede olie- og gas-tankskibe, og ordren er i Sydkorea, hvilket er et stadig vigtigere marked for Alfa Laval. Ordren bekræfter vores stærke position som pålidelig leverandør til olie- og gasindustrien,” siger Lars Renström, koncernchef og adm. direktør for Alfa Laval Group.

Alfa Laval Aalborgs varmelegemer er de største i virksomhedens produktsortiment, og skal bruges til at forvarme gaskondensat før den egentlige gasreningsprocess. Den har en produktlevetid på 40 år og en anslået produktionskapacitet på 100.000 tønder gaskondensat per dag.

Varmelegemerne skal fittes på en FPSO, kontraheret af den japanske oliegigant INPEX. Fartøjet skal arbejde på INPEX’s  Ichthys Project, som vil blive placeret uden for Australiens vestkyst. Den har en produktlevetid på 40 år og en anslået produktionskapacitet på 100.000 tønder gaskondensat per dag.

Læs også:
Alfa Laval vinder miljøordre fra MAN Diesel & Turbo
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078