23948sdkhjf

Ingen spionsag mod Mærsk

Der bliver ingen spionsag mod Mærsk i USA. De amerikanske myndigheder har opgivet at lægge sag an mod A.P. Møller-Mærsk i en sag om anklager om spionage mod fagligt aktive.
Havnearbejdernes fagforbund ILWU (International Longshore and Warehouse Union) klagede sidste i november over Mærsk-selskabet APM terminals i Los Angeles. Chefer i Mærsk blev beskyldt for at aflytte tillidsfolks telefoner i en seks måneders periode forud for overenskomstforhandlinger på havnen.
 
Nu er anklagerne droppet, skriver 3F på sin hjemmeside.

”Anklagerne blev droppet af regeringens advokater, der ikke havde modtaget tilstrækkelig information fra fagforeningens side til at kunne rejse sagen,” fortæller Nancy Cleeland fra klageinstansen National LaborRelations Board ifølge 3Fs hjemmeside.

APM Terminals blev sidste år ramt af otte dages strejke sammen med seks andre havneterminaler på den amerikanske vestkyst. Mærsk reagerede på anklagerne ved at sende en ansat på orlov og sætte en undersøgelse i værk.

”Undersøgelsen er nu blevet afsluttet, og firmaet er ved at udarbejde et svar til vores arbejdsstyrke,” fortæller John Ochs, chef i APM Terminals i USA.

Han ønsker ikke komme ind på resultatet af undersøgelsen, før de ansatte er blevet informeret.

Samtidig truer en ny strejke, der kan lamme USA's havne - denne gang på den amerikanske østkyst. Havneoperatører og fagforbund forhandler i øjeblikket for at nå til enighed om en ny overenskomst med deadline den 29. januar.

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095