23948sdkhjf

Skagen Havn og Monjasa i fælles offensiv

Nyt tankanlæg skal danne bagland for nyt bunkerinitiativ i Skagerrak
Skagen Havn og bunkerfirmaet Monjasa har indgået en usædvanlig type aftale, hvor under havnen skal opføre et nyt tankanlæg, som Monjasa så skal udnytte som base for at opbygge en bunkerforretning i Skagerrak. 
 
Der er ifølge Skagen Havn tale om en langtidsaftale, der indebærer, at havnen opfører faciliteterne, som så lejes af Monjasa, der også skal stå for den daglige drift.  
 
I forbindelse med aftalen indgåelse udtaler havnedirektør Willy Bent Hansen:
Den indgåede aftale og kommende nye aktivitet er en central del af havnens forretningsplan for den kommende udvidelse af Skagen Havn, som vi arbejder intensivt med. Aftalen med Monjasa er med til at skabe et solidt fundament for den kommende havneudvidelse og vil også på sigt skabe omsætning for flere af havnens servicevirksomheder. Skagen Havn bliver mere attraktiv for skibe, da der også parallelt med aftalen ligger et spin-off omkring mulighed for levering af slopolie til tankfaciliteter i havnen. Med de nye faciliteter skabes der flere fordele for skibsfarten. 
 
Adm. direktør i Monjasa Jan Jacobsen er på bølgelængde:
-Virksomheden har et mål om at skabe yderligere markedsandele i bunkersmarkedet i og omkring Skagen. Skagen Havn ses at være særdeles godt geografisk placeret og kan derfor udgøre en optimal platform for levering af olieprodukter til skibe i og udenfor havnen. Desuden er tidspunktet for aftalens indgåelse rimelig optimal, idet markederne for kommerciel skibsfart viser tegn på oprejsning fra et deprimeret marked siden 2008.
 
Herudover påpeger han, at der potentielt ligger flere muligheder for udvidelse af samarbejdet til gunst for begge parter. Monjasa har store forventninger til, hvad de kan udføre i en region som Skandinavien med base i Skagen.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172