23948sdkhjf

KG-rederi under Claus-Peter Offen paraply under pres

Investorer kræver 14 urentable box-skibe solgt fra. Op imod 1.000 tyskeejede skibe i samme situation.
Bankforbindelserne bag en stribe på 14 KG-finansierede skibe under storrederiet Claus-Peter Offen kræver nu skibene solgt, fordi de ikke kan svare regning. Det drejer sig om enheder mellem 1.800 og 2.800 TEU, der ikke kan hente rater hjem, der tilfredsstiller bankerne.
 
Aktuelt er det skibsreder Claus-Peter Offen selv, der i et eksklusivt interview med bladet Lloyd's List offentliggør udmeldingen. Han afviser, at rederiet som sådan er i farezonen, men at det primært er den berørte portefølje af skibe der er "i krise". Reederei Claus-Peter Offen opererer mange skibe, og heraf mange i de større segmenter, der aktuelt meldes uden for fare.
 
Hvad der er mere bemærkelsesværdigt overordnet set, er, at han mener, at mellem 500 og 1.000 mindre skibe i andre KG-selskaber står i samme situation, som de berørte skibe. Raterne er bagstræberiske og det er bankerne også med hensyn til at bakke op finansielt. Bl.a. skyldes det, at storbanken Commerzbank vil helt ud af shipping og at den største tyske shippingbank, HSH Nordbank, vil skære ned på sine shippingaktiviteter. Ikke mindst de urentable af slagsen.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095