23948sdkhjf

Sverige vil ind i kampen

Nyt maritim udspil fra den svenske regering skal rette op på skæv udvikling
Den svenske regering har præsenteret en ny udviklingsplan for den skrantende maritime sektor i Sverige. ET i øvrigt længe ventet initiaitiv i den retning. 
 
Iagttagere betegner planen som godt polstret med målsætninger men at den mangler konkrete oplæg, der for alvor vil rykke ved tingenes tilstand. herunder bl.a. en opblødning i forhold til politikernes vedvarende modstand mod at indføre en svensk variant af tonnageskat-systemet. En modstand, der som bekendt har ført til, at flere svenske rederier har valgt at overføre tonnage til DIS og FAS.
 
Men den svenske transportminister Catharina Elmsäter-Svärd har ved flere lejligheder udtrykt sin støtte til den maritime sektor i Sverige, og og hun er personligt stemt for, at landet indfører bl.a. et tonnageskattesystem. På den anden side står til gengæld landet finansminister Anders Borg, der er erklæret modstander.
 
Fra redersider har man udtrykt en vis behersket glæde over initiativet, og især over, at der kan skimtes en opblødning omkring tonnageskatteproblemet. Men overordnet eftersøges ikke kun aktion her - men på flere områder, hvis den svenske maritime sektor skal have vendt udviklingen. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109