23948sdkhjf

Hvem ved, hvad disse metaldimser har været anvendt til?

Metalstængerne stammer angiveligt fra Statens Skibstilsyn eller Nautisk Prøvekammer, lyder det fra M/S Museet for Søfart, men hvad har de været brugt til, spørger museet.
Logbogen kan jo som bekendt rumme mangt og meget. Derfor lægger vi gerne papir til en efterlysning, når bare den er maritim – eller i hvert flad formodes at være det.

Således skriver museumsinspektør ved M/S Museet for Søfart i Helsingør Thorbjørn Thaarup til os:

” På M/S Museet for Søfart har vi for nyligt modtaget genstandene på billedet. Der er tale om to firkantede metalstænger, der ligger en lille kasse, der tydeligvis er designet til dem. De er cirka 22 cm lange og 3 cm brede. I den ene ende er indgraveret bogstavet N. Stængerne er sat sammen af mange stykker metal, og det midterste kan muligvis rykkes. De er ikke magnetiske. Sammen med stængerne ligger to mindre metalgenstande, som er vinklet på samme måde som stængernes midterste del. Metalstængerne stammer oprindeligt fra Statens Skibstilsyn eller Nautisk Prøvekammer. Er de blevet brugt til at måle noget i et laboratorium, eller har de været med skibsinspektøren om bord? Spørgsmålet er åbent, og vi håber på, at Søfarts læsere kan hjælpe os med svaret,” skriver Thorbjørn Thaarup.

Efterlysningen er hermed videregivet til vores kyndige læserskare. Apropos efterlysninger, bragte Logbogen sidste uge en ”næsten-efterlysning”, for vi var næsten hundrede procent sikre, men belært af tidligere for skråsikre konklusioner i Logbogen, forbeholdt vi os retten til ikke at konkludere. Men jo, vraget i Granada er fra Ringkøbing og identisk med byggenummer 40 fra Nordsøværftet, bekræftede flere Logbogslæsere efterfølgende.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078