23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Søfart
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Maersk Container Industry vil mindske madspild

Ny og tilgængelig teknologi styrer temperatur og atmosfære i kølecontainere til madvarer.
Vi kan mindske madspildet, og vi kan hjælpe med at åbne nye markeder for frugt- og grøntavlere i udviklingslandene.

Det var pointen i den tale, som Maersk Container Industry leverede på en konference i Rom, som FN's fødevareorganisation FAO organiserede 10. og 11. december under temaet SAVE FOOD.
 
"Det er første gang, at teknologier til styring af atmosfæren inde i en kølecontainer er tilgængelige og overkommelige for små landmænd og kooperativer i udviklingslande. Controlled Atmosphere-teknologien i vores Star Cool kan mindske madspild og føre til øget verdenshandel med fødevarer. Med denne teknologi kan vi stå over for en reefer-revolution," sagde MCI's kommunikationschef Erik Høgh-Sørensen på konferencen. 
 
Med de moderne containere vil man kunne transportere hurtigt modnende, skrøbelige fødevarer som f.eks. bananer og avocado over væsentligt længere afstande end hidtil. Fra Ecuador i Sydamerika til Aserbajdsjan i Centralasien og fra Kenya i Afrika til Europa og Rusland. 
 
CA-teknologien er enkel, men er først i de senere år slået igennem i kølecontainere. Det er en på en gang simpel og raffineret teknologi, hvor temperaturen styres præcist, samtidig med at en membran kontrollerer containerens indhold af CO2 og O2. Dermed kan man forsinke modningen af f.eks. tomater. 
 
At introducere nye teknologier kan være svært, og Maersk Container Industry samarbejder derfor med FN's SAVE FOOD-program og FN's fødevareagentur FAO. 
 
Maersks første initiativ i SAVE FOOD fandt sted i Chile i 2012.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|instance-web02