23948sdkhjf

Tre DTU-forskere modtager pris

Pris til Ingrid Marie Vincent Andersen for ”bedre sikkerhed på store containerskibe”.
Jorcks Forskningspris, der gives som anerkendelse og inspiration til fortsættelse af prismodtagernes forskning og undervisning, blev overrakt ved en højtidelighed i Højesteret onsdag den 11. december 2013. 
 
Det skriver DTU på sin hjemmeside.
 
Tre af årets i alt ni prismodtagere har tilknytning til DTU. Prismodtagerne fra DTU er postdoc Nina Overgaard Therkildsen, DTU Aqua og ph.d.-studerende Ingrid Vincent Andersen, DTU Mekanik, som begge modtog Jorcks Forskningspris, og civilingeniør Erik Stassen, DTU Fotonik som modtog Jorcks Rejsestipendium. Ud over anerkendelsen får hver prismodtager 200.000 kr.
 
Beslutningsstøtte for bedre sikkerhed på store containerskibe 
Ingrid Marie Vincent Andersen er uddannet ved DTU Mekanik, hvor hun under sin kandidat beskæftigede sig med vindbelastninger på containerskibe og udledning af gasser fra skibsmaskineri. I sit ph.d. projekt beskæftiger hun sig med drift og operation af skibe.
 
Ved at bruge målinger fra forskellige sensorer om bord på skibet til at monitorere og evaluere skibes drift og design kan man indsamle værdifuld information til brug for beslutningsstøtte om bord. Store skibe er nemlig relativt fleksible og vrider sig og vibrerer i bølgerne, vibrationer som har stor betydning for skibets og i sidste ende besætningens sikkerhed.
 
Især for store skibe som kan være op til 400 m lange kan besætningen på broen miste følingen med, hvilke belastninger skibets konstruktion og lasten er udsat for. Ved kontinuerligt at monitorere f.eks. spændingerne i skroget og skibets bevægelser i bølgerne kan besætningen advares, når belastningerne på skib eller last bliver for store og på den måde kan man undgå farlige situationer. Data kan også bruges på land til at evaluere skibets design og optimere driften.
 
Læs hele artiklen HER
 
Kilde: DTU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109