23948sdkhjf

Højteknologifonden støtter nyt dansk satellitprojekt

Forsker fra Aalborg Universitet skal udvikle nyt antennesystem sammen med firmaet SpaceCom
Lektor og projektleder Mohsen Soltani fra Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg skal med støtte fra Højeteknologifonden hjælpe firmaet SpaceCom i Hobro med at en bedre, billigere og mere kompakt antenneløsning til diverse satellitkommunikations-antenner til søværts brug.
 
Projektet tager bl.a. udgangspunkt i den hastige udvikling på området, hvor udbyderne af satellitkommunikation satser på nye højhastigheds bredbåndsløsninger. men disse kræver i forhold til f.eks. Fleet-modellerne en bedre styring af antennes sporing og retningsstyring i forhold til selve satellitten, lyder det i begrundelsen.
 
Projektet tager med andre ord sigte på at udvikle og teste ny teknologi, der gør styringen bedre og samtidigt overholde kravene fra den nye generation af satellittjenester.
 
Projektet er bevilget tre mio. kr i støtte fra Højteknologifonden over en tre-årig periode. Samlet budget er på seks mio. kr. SpaceCom har som virksomhed mere end 20 års erfaring i udvikling og produktion af tracking-antenner til diverse typer mobile satellitterminaler.. Virksomheden sidder ifølge eget udsagn på mellem 25 og 30 procent af det maritime marled på sit felt. Og op imod 90 procent af markedet for landmobile satellitantenner. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11