23948sdkhjf

Thorsminde Havn overtager Kystdirektoratets sandpumper

Kystdirektoratets sandpumper og uddybningsfartøj Tønne overdrages til Thorsminde Havn.
Det sker den 1. juni på baggrund af en aftale mellem havnen og Kystdirektoratet, hvor også to mand fra besætningen følger med og bliver en del af Thorsminde Havns ansatte. Derudover ansættes endnu et besætningsmedlem.

Thorsminde Havn vil som fremtidig ejer af skibet i langt højere grad selv kunne disponere over skibets drift.

”Vi ser det som en stor fordel for Thorsminde Havn, at vi nu selv kan tilrettelægge indsatsen med oprensning i indsejling og havnebassiner. Det giver en fleksibilitet selv at kunne styre arbejdet”, fortæller havnechef Leif Jensen.

I Kystdirektoratet er leder af Kystdirektoratets Oprensningsenhed, Frants Vestergaard, også glad for at kunne overdrage havnen et godt skib.

”Tønne gennemgår i disse dage en omfattende hovedrenovering i Thyborøn, så det er et skib i rigtig god stand, der med denne aftale nu forbliver på Vestkysten med dets arbejdspladser”, fortæller Frants Vestergaard.

Sandpumperen er bygget i Esbjerg i 1989 og har søsterskibet Træl, der tidligere på året på tilsvarende vis blev overdraget fra Kystdirektoratet til Hvide Sande Havn. Det betyder, at begge havne kan samarbejde om eksempelvis en pulje med reservedele og anden drift.

Overdragelsen er en del af flere nye aftaler i forbindelse med Kystdirektoratets samlede udbud på oprensning og sandfodring på Vestkysten for årene 2014 – 18, hvor oprensningen i Thorsminde Havn blev trukket ud af udbuddet og tilbudt havnen selv.

Officielt overdrages Tønne på havnens årlige arrangement ” Fiskens Dag” den 14. juni i Thorsminde, og i den forbindelse vil der være åbent skib, hvor alle interesserede er velkommen om bord for at se skibet på tætteste hold.

Kilde: Thorsminde Havn
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078