23948sdkhjf

Søren Lyngbjørn udgiver bog om gidseltagning

BOGUDGIVELSE: 'Sørens Somalia - Søren Lyngbjørns beretning om 839 dage som gidsel i Somalia udkommer den 15. oktober.
Styrmand Søren Lyngbjørn har i samarbejde med Karsten Hermansen skrevet bogen Sørens Somalia - Søren Lyngbjørns beretning om 839 dage som gidsel i Somalia om Lyngbjørns oplevelser som gidsel i 839 dage i Somalia.
 
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Marstal Søfartsmuseum.


Bogen giver et indblik i den meget omskiftelige og til tider meget dramatiske "hverdag", der blev opbygget under det langvarige forløb. Bogen behandler mange aspekter af gidseltagningen, herunder det indbyrdes forhold mellem gidslerne, kontakten hjem til familien og hverdagens små og store begivenheder, fremgår det af pressemeddelelsen.

"… Pludselig kunne Søren høre lyden af hurtige skridt, som nærmede sig. Det var Boss-Hassan. Han kom løbende ned ad skrænten, fór forbi kabyssen, der var placeret ud for teltet under en presenning ved en busk, og snart var han på vej op ad på slugtens modsatte side. Gidslerne kunne høre, at der var ved at udvikle sig et kraftigt skænderi, og snart lød der skud. Søren og filippinerne spænede ind i teltet og klumpede sig sammen i teltets fjerneste hjørne, som var gravet en halv meter ind i skrænten. Det måtte være det sikreste sted at opholde sig nu. Eddy, som allerede var i teltet, havde haft bedre udsyn til begivenhederne og havde netop set en mand, det faldt ned ad skrænten. Han var skudt. Der faldt flere skud, og nogle af dem ramte teltet, som ret hurtigt blev temmelig hullet. Pludselig lød et kæmpebrag ganske tæt ved. Trykket var så kraftigt, at teltdugen begyndte at flagre. Der lød råben og skrigen udenfor. Et stort slagsmål var i fuld gang. ...”

Bogens anden del handler om pirateri i et historisk perspektiv. Der er dog særligt fokus på moderne pirateri, piraternes brug af internet og medier til at presse prisen på gidslerne og de begivenheder, der er fulgt i kølvandet på gidslernes frigivelse, herunder sagerne om den massive mediedækning, der fandt sted, mens de endnu sad fanget i Somalia.

Bogen kommer dermed omkring mange facetter af gidselsagen, og den giver et godt indblik i en sag, de fleste kender fra medierne, men med den meget væsentlige forskel, at denne gang tager historien udgangspunkt i Søren Lyngbjørns egne oplevelser. Fortællestilen gør bogen letlæselig og svær at slippe igen.

Bogen er på 190 sider og udkommer den 15. oktober 2014.

Bogudgivelsen finder sted på Marstal Navigationsskole 15. oktober kl. 18.30 , umiddelbart inden forpremieren på BaggårdTeatrets forestilling 839 Dage – en helt nyskrevet forestilling frit efter samme historie.
 
LÆS OGSÅ:
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112