23948sdkhjf

Dansk storhavn vender ryggen til amerikansk havvind

Esbjerg Havn vil prioritere Europas grønne omstilling og væksten hos havnens 214 virksomheder inden for alle sektorer, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen

Esbjerg Havn har valgt at trække sig fra samarbejdet med amerikanske havvindmølleproducenter.  

Det skriver Børsen.

Beslutningen er truffet efter erfaringer med projekter, som ifølge havnens administrerende direktør, Dennis Jul Pedersen, har givet store driftsmæssige og samarbejdsmæssige problemer for havnen. 

Til Børsen fortæller havnedirektøren, at Esbjerg Havn har haft vanskeligt ved at få de amerikanske aktører til at levere som aftalt, hvilket har påvirket havnens øvrige forretning og relationer til andre samarbejdspartnere negativt.

I stedet vil Esbjerg Havn fokusere sin indsats på europæiske havvindprojekter, hvor havnen kan skabe reel værdi. Her er havvindsektoren langt mere moden og nyder godt af stabil politisk opbakning, klare regler og stærke, langsigtede aktører. I skarp kontrast til de amerikanske forhold, hvor havvindprojekter i flere tilfælde er blevet udskudt eller droppet.

Med fravalget af USA ønsker Esbjerg Havn ifølge direktøren at prioritere de markeder, hvor man kan gøre størst forskel økonomisk og klimamæssigt, og at sikre kapacitet til meget andet end vindmøller. 

Hele 214 forskellige virksomheder opererer i dag på havnen, som alle skal have mulighed for at vokse, mener havnedirektøren.

- Det er vores job at bidrage til den grønne omstilling, men vi skal også kunne alle mulige andre ting. Hvis det bare handlede om kroner og øre, så havde vi bare lejet det hele ud til havvind, siger han til Børsen.

Tæt på en femtedel af Europas havvindmølleprojekter er indtil nu blevet udskibet fra Esbjerg, og frem mod 2030 skal der udskibes havvindmøller med en samlet havvindkapacitet på 13,5 gigawatt (GW) fra havnen primært til projekter i Tyskland. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063