23948sdkhjf

Færgerederienes bekymring: Flere elbiler bryder i brand

Der er flere batteridrevne biler på gaderne og ombord på færgerne - og flere af dem bryder i brand, melder Beredskabsstyrelsen.

Fra 2022 til 2023 er antallet af brande i el- og hybridbiler steget fra 20 til 46. Det skriver Beredskabsstyrelsens i en pressemeddelelse. Styrelsen gør dog opmærksom på, at tallene skal ses i i sammenhæng med, at bestanden af el- og hybridbiler er steget fra ca. 220.000 biler ved udgangen af 2022 til ca. 330.000 biler ved udgangen af 2023. 

Som det er blevet omfattende beskrevet i Søfart, er der stigende bekymring blandt færgerederierne over risikoen for, at en elbil bryder i brand under en overfart. 

Det betyder en moderat stigning i brande pr. 10.000 el- og hybridbiler fra 1,1 i 2022 til 1,7 i 2023.

Udviklingen bekymrer dog ikke Beredskabsstyrelsens analysechef Frederik Prytz-Grønfeldt, der ser det som en forventelig udvikling:

- Antallet af brande i el- og hybridbiler stiger, men det samme gør antallet af køretøjer. Når vi sammenligner os med andre lande, så havde fx Nederlandene 133 brande i el/ og hybridbiler i 2023 – men de har også omkring 800.000 el- og hybridbiler i landet. Dette internationale perspektiv kombineret med redningsberedskabets generelle fokus på håndtering af denne type af brande gennem de seneste år gør, at jeg ikke er bekymret.

Beredskabsstyrelsen har i samarbejde med Danske Beredskaber udarbejdet to temahæfter om brand- og redningsindsatser ved hændelser med elbiler.

Fokus i temahæfterne er på at sikre forsvarlige indsatser ved hændelser med el- og hybridbiler, da der er en række forhold, som mandskabet bør være særlig opmærksomme på. Temahæfterne kan hentes her.

RAPPORT: Med de rette forholdsregler er elbiler sikre at transportere på færger

Om Beredskabsstyrelsen

Om Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen hører under forsvarsministeriet og er en central del af Danmarks katastrofeberedskab og har til opgave at udvikle samfundets evne til at forebygge og modstå ulykker, kriser og katastrofer. Det sker gennem information, rådgivning, uddannelse og øvelser i samarbejde med myndigheder, virksomheder og borgere.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097