23948sdkhjf

Efter 12 ugers tilbageholdelse på ulykkesskib kan søfolk vende hjem

Otte ud ad de 21 besætningsmedlemmer får lov at gå fra borde og rejse hjemad. Samtidig sendes 'Dali' til reparation

Efter tre måneder ombord på 'Dali', får otte af de 21 besætningsmedlemmer lov at gå fra borde og vende hjem.

Samtidig sendes det 9970 teu store skib snart til reparation med den resterende del af besætningen, beretter flere internationale medier.

Skibet og dets besætning, 20 indiske søfolk og én srilankaner, har været tilbageholdt lige siden skibet bragede ind i Francis Scott Key Bridge i Baltimore tidligt om morgenen den 26. marts.

Søfolkene har været tilbageholdt på skibet, både for at sikre driften af skibet og som led i den efterforskning, som pågår af ulykken.

At flere af dem nu kan gå fra borde sker efter en aftale ved en domstol i Baltimore, hvor søfolkene har sagt ja til at være tilgængelige for efterfølgende afhøringer, efter de er vendt hjem til Indien og Sri Lanka.

Dali skal i den nærmeste fremtid flyttes fra Seagirt Marine Terminal i Baltimores havn til Norfolk i Virginia, hvor skibet skal igennem en omfattende reparation.

Afbrydelser af strømmen

Det amerikanske forbundspoliti FBI har åbnet en kriminel efterforskning af ulykken, og i maj udgav NTSB, National Transportation Safety Board, sin foreløbige vurdering af, hvad der ledte op til, at skibet sejlede ind broen.

Her fremgik det blandt andet, at skibet, ejet af Grace Ocean Private og chartret af Mærsk, oplevede flere afbrydelser af strømmen inden ulykken. Det første blackout indtraf 10 timer, før skibet forlod havnen, og flere fulgte i minutterne umiddelbart op til, at skibet påsejlede én af bropillerne på Baltimore-broen.

Kollisionen fik broen til at kollapse, og seks bygningsarbejdere, som var ved at reparere huller i vejbanen på broen, mistede livet.

Otte uger efter blev 'Dali' frigjort fra den sammenstyrtede bro ved hjælp af sprængladninger og sejlet i havn i Baltimore. 

Den sammenstyrtede bro spærrede for sejlads ind til Baltimores havn. Midlertidigt oprettede sejlrender har i mellemtiden gjort det muligt, at få enkelte fartøjer ind og ud af havnen.

Tidligere på måneden oplyste den amerikanske hærs ingeniørkorps, at det nu havde ryddet og genåbnet den oprindelige godt 200 meter og 15 meter dybe sejlrende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094