23948sdkhjf

Tørkeramt Panamakanal løber panden mod lovgivnings-mur

Papirarbejde ser ud til at forsinke nyt vandreservoir i proppet kanal

Fire til fem år.

Så lang tid vil det tage at etablere et vandreservoir omkring Panamakanalen, der kan afhjælpe de problemer med vandstanden, som kanalen er plaget af i tørkeperioden.

Projektet er estimeret til at koste omkring 900 mio. US Dollar, men i første omgang skal myndighederne give grønt lys til at etablere sådan et reservoir. Og det trækker ud.

Det skriver mediet gCaptain.

Problemet er, at etableringen af et vandreservoir kommer i clinch med lokal lovgivning. Desuden skal der nye regler til, så myndighederne omkring Panamakanalen kan få lov til at kontrollere området omkring reservoiret. 

Begge dele skal der være styr på, før arbejdet med at bygge et vandreservoir kan gå i gang.

Tørken som flaskehals

Den lave vandstand i kanalen i løbet af tørkeperioden betyder, at skibstrafikken bliver begrænset, fordi vanddybden ikke er tilstrækkelig for alle fartøjer - hvilket selvsagt forårsager flaskehalse for skibstrafikken.

Kanalen er skaleret til daglige 36 gennemsejlinger, men i tørkeperioden bliver der skruet ned for det antal på grund af manglende vanddybder. Sidste år ramte antallet et foreløbigt lavpunkt med 20 tilladte transiter, skriver mediet.

Aktuelt er antallet af tilladte passager 32. Men regntiden er på vej, og i sidste uge meldte de lokale myndigheder ud, at man i slutningen af juli skruer op til 34.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145