23948sdkhjf

Mens der tales om våbenhvile, blev skib ramt af nyt angreb

Onsdag blev et skib angiveligt udsat for angreb i Det Røde Hav

Et liberianskflaget skib i Det Røde Hav har fået alvorlige skader efter et angreb af en uidentificeret genstand. Skibet tager vand ind i motorrummet, oplyser sikkerhedsfirmaet Diaplous ifølge Tradewinds.

Hændelsen blev ifølge Diaplous rapporteret  kl. 7 i morges, da skibet sejlede 70 sømil sydvest for Yemen-havnen Hodeidah i Det Røde Hav. 

Ifølge Tradewinds der tale om græske Evalend Shippings tørlastskib 'Tutor' på 82.000 ton dødvægt.

Om den militante houthi-bevægelse i Yemen står bag onsdagens angreb vides ikke.

Men houthierne har siden oktober sidste år angrebet talrige skibe, som sejler gennem Det Røde Hav. Det sker som gengældelse for Israels krig mod Hamas samt for at lægge pres på Israel og dets allierede. 

Snak om våbenhvile

Hændelsen sker en dag efter meldingen, at Hamas har accepteret en resolution fra FN's Sikkerhedsråd om at arbejde for våbenhvile i Gaza. Det har givet håb hos nogle om, at angrebene måske vil stilne af, og at skibstrafikken igen kan vende tilbage til området. Samt benytte Suez-kanalen i stedet for den lange tur syd om Afrika.

Samtidig dykkede aktiekursen da også hos flere rederier, blandt andre A.P. Møller Mærsk, som netop har draget fordel af de øgede rater i kølvandet af omdirigeringen.

Rederierne vender imidlertid næppe tilbage til Suez-kanalen og det Røde Hav i den overskuelige fremtid, lød det tirsdag fra tyske Hapag Lloyd.

"Selv hvis der var en våbenhvile nu, ville det ikke betyde, at Houthi-angrebene ville stoppe med det samme,” sagde en talsperson fra rederiet.

Står Houthibevægelsen bag onsdagens angreb, er talen om våbenhvile da også indtil videre prellet af på den shiaislamistiske gruppe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109