23948sdkhjf

Krisemøde på kajen: Aarhus hyrer hjælp udefra i sag om havneudvidelse

Torsdag aften måtte Aarhus-borgmester endnu en gang lægge sig fladt ned og beklage projektet med havneudvidelsen

Der skal hjælp til udefra, hvis Aarhus Kommune og havn skal i mål med havneudvidelsen.

Kompetencerne til projektet er simpelthen ikke i Aarhus. Sådan lyder det fra Christian Budde, der politisk leder af Venstre i Aarhus og dermed med i forligskredsen bag havneudvidelsen.

- Processen overstiger simpelthen de kompetencer, kommunen har og derfor er der brug for hjælp. Så ud over direktører fra kommunen, kommer der juridiske og faglige eksperter med udefra i det styringsteam, sagde Christian Budde til Aarhus Stifstidende torsdag aften efter et krisemøde på rådhuset.

Underkendt lokalplan

Projektet med at udvide havnen er kommet svært fra land, især efter 28. maj, hvor Planklagenævnet underkendte den lokalplan, kommunen selv havde godkendt, og som skulle ligge til grund for havneudvidelsen på i - første omgang - 43 hektar.

Torsdag aften var der så indkaldt til krisemøde på rådhuset i Aarhus for forligskredsen bag projektet, og her blev det besluttet at hyre eksterne juridiske og faglige eksperter for at sikre sig, at udvidelsen af havnen kommer i mål. 

Det fortæller Aarhus Stiftstidende.

På mødet måtte Jacob Bundsgaard og rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang endnu en gang beklage projektets forløb - hvilket de i øvrigt også måtte i mandags, da der var indkaldt til pressemøde om sagen, og hvor Teknik og Miljø forvaltningen påtog sig det fulde ansvar for det kuldsejlede projekt. 

Mandag kom det også frem, at forligskredsen stadig bakker op om projektet, og at man derfor vil rette lokalplanen til og forsøge at få en havneudvidelse igennem på en ny lokalplan.

Først ville man bare afvente miljøkonsekvensrapporten fra Trafikstyrelsen, der 31. maj blev sendt i høring.

Men rækkefølgen skal være rigtig, og Aarhus fik endnu et hak i tuden: Trafikstyrelsen vil ikke sagsbehandle, før der ligger en gyldig lokalplan til projektet, kunne TV2 Østjylland afsløre.

På torsdagens pressemøde fortalte Jacob Bundsgaard, at man har brug for en bedre dialog med Trafikstyrelsen, fordi man er kommet 'i utakt', som han udtrykte det. 

Mandag er der nyt møde i forligskredsen, der i følge Christian Budde (V) bliver afgørende for havneudvidelsens fremtid. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094