23948sdkhjf

Stigende fragtrater får Mærsk til at tro på milliardindtjening

Mærsk forventer nu at tjene op til tre milliarder dollar i år, efter at fragtraterne er begyndt at stige

Fragtraternes himmelflugt de seneste måneder får nu Mærsk til at løfte sin forventning til driftsresultatet med 3 mia. dollar - svarende til 20,5 mia. kr.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse mandag aften.

Forventningen er dermed en driftsindtjening på mellem 1 og 3 mia. dollar - det svarer til mellem 6,8 og 20,5 mia. kr. Før var det bedste scenarie at tjene et rundt nul.

Fragtraterne er steget, især som følge af situationen i Det Røde Hav, hvor angreb fra Yemens houthibevægelse har sendt skibene syd om Afrika i stedet.

Men også uventet stor efterspørgsel og udstyrsmangel har betydet, at der er taget kapacitet ud af containermarkedet, og rederierne har derfor øget priserne.

Containerfragt trækker op igen

- Udviklingen sker gradvist og forventes at bidrage til et bedre finansielt resultat i andet halvår af 2024, skriver Mærsk i meddelelsen.

Raterne nåede forleden deres højeste niveau siden 2022 og ventes at stige yderligere de kommende uger, vurderer flere analysehuse. 

I første kvartal endte selskabet med et overskud på 208 mio. dollar. Men mens de fleste andre store rederier tjente penge på deres containerfragt, måtte Mærsk aflevere førstekvartalsregnskab med tab i sin Ocean-forretning. 

Nu er det så containerforretningen, som ventes at trække op. Mandagens opjustering kommer med et forbehold for de fortsat store bevægelser på markedet for containerfragt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094