23948sdkhjf

Containermarkedet på vej mod nyt toppunkt

De stigende rater har overrumplet topchefer, siger ekspert 

Priserne er på vej mod nyt toppunk i containermarkedet i år. Det skriver Tradewinds.

Shanghai-indekset steg den 31. maj til 3.044, og det niveau blev kun overgået fra maj til august i 2022. Og spotraterne ventes fortsat at stige denne uge, fortæller chefanalytiker Peter Sand hos analysehuset Xeneta til Tradewinds. Hastigheden er kommet bag på rederierne, mener han.

- Det er hastigheden og omfanget af denne seneste stigning, der har overrumplet markedet - inklusive administrerende direktører for verdens største søfragtsrederier, siger han.

Efter det relativt kølige 2023, hvor spotmarkederne vendte tilbage til de mindre indbringende tider før corona-årene, har raterne i år trukket den anden vej igen.

Ikke mindst på grund af situationen i Det Røde Hav, men også på grund af usædvanlig høj efterspørgsel og udstyrsmangel. Det har fået rederierne til at sætte priserne op med diverse ekstratillæg.

- Hvis rederierne kan lave penge på, at afskibere vil bruge spotmarkedet på at få sendt volumener afsted før peak-sæsonen, så vil de tydeligvis benytte den mulighed, og det er det, vi har set i relation til stigningerne i maj, udtalte Emily Stausbøll, shippinganalytiker hos Xeneta, forleden i en analyse fra virksomheden.

Raterne vil dog formentlig knække nedad igen over de kommende måneder, har det lydt fra flere shipping-analysehuse de seneste uger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109