23948sdkhjf

Rådmand åbner ekstern undersøgelse efter droppet havneudvidelse

Rådmand undrer sig over, at han egen afdeling ikke forudså problemerne med lokalplan, der endte med at sætte en kæp i hjulet på udvidelsen af Aarhus Havn

Der skal nye øjne på sagen.

Derfor vil rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, Nicolai Bang, have en ekstern undersøgelse af, hvorfor hans egen afdeling ikke forudså problemer med lokalplanen om en udvidelse af Aarhus Havn.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

- Jeg synes ikke, at en forvaltning skal undersøge sig selv, når der er sket en fejl med så store konsekvenser, som det er sket her. I Aarhus Byråd skal vi have genoprettet tilliden til det system, der rådgiver os i det daglige, og der tror jeg ikke, at selvevaluering er vejen frem. Derfor har jeg aftalt med forligspartierne omkring havneudvidelsen, at vi iværksætter en ekstern undersøgelse, siger Nicolai Bang.

Flere spadestik 

Planklagenævnet underkendte i sidste uge den lokalplan, som skulle tillade byggeri på et nyt areal i Aarhus Bugten, som staten netop nu er ved at behandle en ansøgning om. 

Ingen i Teknik og Miljø fortalte forligspartierne, at man ikke kunne lave den pågældende lokalplan uden statens tilladelse til havneudvidelsen og den tilhørende miljøkonsekvensrapport, der var i høring frem til fredag i sidste uge.

- Der er behov for at vi får et mere klart blik på, om vi havde planfaglig viden og overblik nok i organisationen, og hvad baggrunden var for, at vi traf de beslutninger, vi traf. Vi er nødt til at komme et par spadestik dybere i den del af sagen, så vi får en mulighed for at forbedre os. Vi skal have set på vores organisering, og vores kompetencer i det lys, siger Nicolaj Bang.

"Har ikke levet op til standarderne"

Teknik og Miljøforvaltningen i netop Aarhus Kommune har mandag taget det fulde ansvar for, at Planklagenævnet vendte tommelfingeren ned ad til havneprojektet i sidste uge.

Det har konstitueret forvaltningschef meldt ud mandag.

- Vi må desværre konstatere, at vores rådgivning af Aarhus Byråd ikke har levet op til vores standarder. Vi har ikke i tilstrækkelig grad haft overblik over konsekvenserne af, at statens miljøkonsekvensvurdering blev forsinket, imens vores lokalplanarbejde fortsatte, og det har givet en række formelle mangler i vores lokalplan, lyder det fra Michael Tolstrup, konstitueret forvaltningschef i Teknik og Miljø.

Han fortsætter:

- Det står ikke helt klart for os, hvordan vi rådførte os, og hvordan fejlene opstod, men vi bliver nødt til er erkende, at vi har lavet fejl, og det har jeg i dag beklaget over for forligskredsen bag havneaftalen, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094