23948sdkhjf

Havn slår rekord og egne forventninger

Der grund til tilfredse miner på havnekontoret i Køge Havn, viser erhvervshavnens netop udgive regnskab.

Omsætningen er steget med 5,3 mio. kr. til 58,1 mio. kr., og resultatet er strøget opad til rekordhøje 25,2 mio. kr. mod 8,4 mio. kr. året før.

Det er en noget højere bundlinje. end havnen selv havde forventet, og den skyldes dels en stigende aktivitet, og dels en særlig engangsindtægt sidste år, som trillede ind, da Køge Havn er trådt ind i markedet for havvind, fremgår af selskabets ledelsesberetning.

- Vi er i sagens natur overordentlig tilfredse med det opnåede resultat, hvilket igen bekræfter de nye muligheder som vores havneudvidelse, flere kajer og større vanddybde har muliggjort, siger Thomas Kampmann, Direktør Køge Havn i en pressemeddelelse.

Forventer lavere overskud

Omsætningsfremgangen tilskrives således dels positiv udvikling i udlejning af havnearealer, dels flere anløb af skibe. En nylig udvidelse af havnen, som blev rundet af i 2021, gav da også havnen to kilometer nye kajstrækninger og gjorde det muligt for skibe på op til 200 meter i længden og otte en halv meter i dybden at kunne lægge til - dobbelt så store skibe som tidligere. Udvidelsen kom, efter at Søndre Havn overgik til boligbyggerier og gav mangel på kajpladser i Køge Havn.

Fremadrettet ventes overskuddene at dykke ned i normalområdet igen, og resultatet vil desuden påvirkes af, at havne forventer at bruge en del penge på at vedligeholde og udvikle havnen over de næste fem år, lyder det i regnskabet. I 2023 påbegyndte havnen for eksempel anlæg af en yderligere ro/ro-rampe samt et nyt kajstykke.

Havnen forudser et resultat i omegnen af 3-5 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141