23948sdkhjf

Nye oplysninger: Skib mistede strøm flere gange før brokatastrofe

Komité oplyser, at det Mærsk-chartrede skib blev ramt af flere black outs. Et af dem indtraf fire minutter inden ulykke

Containerskibet 'Dali' mistede strømmen flere gange, inden det forårsagede det brokollaps i den amerikanske by Baltimore i staten Maryland i marts, som kostede seks personer livet.

Det oplyser føderale efterforskere tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters - dagen efter, at den amerikanske hærs ingeniørkorps bortsprængte den kollapsede bro fra skibets forstavn.

Ifølge den nationale sikkerhedskomité (NTSB) har en foreløbig undersøgelse vist, at en afbrydelse af strømmen ramte skibet ti timer, før det forlod Baltimore. Det skete, mens skibet endnu lå til kaj.

Komitéen oplyser, at skibet blev ramt af flere black outs. Et af disse skete fire minutter inden ulykken. Her mistede besætningen både lys samt funktion af udstyr, mens det befandt sig en km fra broen.

Kunne ikke styre

Det lykkedes besætningen at genskabe strømmen, men endnu en afbrydelse ramte, da skibet var cirka 320 meter fra broen. Her gik tre pumper ud af funktion med resultatet, at besætningen ikke kunne bevæge roret og dermed styre skibet.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, indledte i april en strafferetlig efterforskning fokuseret på containerskibet.

Det har avisen The Washington Post tidligere skrevet på baggrund af to amerikanske embedsmænd med kendskab til sagen.

De seks personer, som faldt i vandet og døde, da broen kollapsede, var bygningsarbejdere. I alt arbejdede otte personer på broen natten til 26. marts, skriver The Washington Post. To af dem overlevede.

"Skal holdes ansvarlige"

USA's præsident, Joe Biden, lovede i begyndelsen af april, at de ansvarlige parter for broens kollaps skal være med til at betale for skaderne, og "skal holdes ansvarlige i det fulde omfang, som loven tillader". Det skriver Reuters.

Det Nationale Transportsikkerhedsråd i USA har også indledt en undersøgelse, der skal identificere årsagen til ulykken.

Containerskibet 'Dali' er ejet af firmaet Grace Ocean Private og sejler under singaporiansk flag. Det var chartret af A.P. Møller Mærsk, da påsejlingen skete.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093