23948sdkhjf

Nye tal: Arbejde til søs bliver stadig mere sikkert

Det bliver stadig mere sikkert at have et arbejdsliv ombord, viser tal fra forsikringsforbund

Et arbejdsliv ombord på dansk-registrerede erhvervsfartøjer bliver stadig mere sikkert.

Det viser nye tal fra Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart (UFDS). 

Langt størstedelen af søfolkene – omkring 95 procent – er forsikret gennem Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart (UFDS), som netop har afholdt generalforsamling. 

Her fremlagde bestyrelsesformand Lars Henneberg, der er Vice President, Head of Global Risk Management hos A.P. Møller – Mærsk, de nyeste tal på området.

- Alt i alt er udviklingen på skadesfronten positiv. I absolutte tal er der løbet flere anmeldelser ind sidste år end de tre foregående, men det hænger jo sammen med, at shippingsektoren som helhed er tilbage på niveau med tiden inden Covid-19, siger han.

Win-win for alle

Faktisk er antallet af skader målt i forhold til hvor mange timer, der bliver arbejdet, faldende. Det skyldes helt enkelt, at mængden af arbejdstimer – opgjort i de såkaldte forhyringsdage – på skibene er steget støt og relativt mere end uheldsraten.

- Det vidner jo om en fortsat forbedring af sikkerheden og arbejdsmiljøet til søs, og at det voksende fokus, der har været på det her område i branchen de seneste år, har virket. Det er positivt for alle parter og en win-win, specielt for de søfarende og selvfølgelig også rederierne, siger Lars Henneberg.

- Der er blevet taget rigtig mange gode initiativer ude i rederierne de seneste år, lige fra de store strategier til de helt små tiltag i hverdagen, der ofte kommer fra de søfarende selv. Det billede vil vi selvfølgelig gøre vores for at fastholde og styrke fremadrettet, siger Lars Henneberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11