23948sdkhjf

Strejke afblæst: Havnearbejdere er kommet på overenskomst

Havnearbejderne i Esbjerg har ophævet deres blokade af installationsskibet Seaway Ventus i Esbjerg Havn

Nu kan klargøringen af Installationskibet Seaway Ventus fra rederiet Seaway7 fortsætte i Esbjerg havn. Det sker efter, der er blevet indgået en overenskomst for søfolkene om bord.

Det skriver mediet Danish Offshore Industry, DOI

Havnearbejderne havde fredag i sidste uge blokeret skibet med krav om en overnskomst til søfolkene på skibet. Fartøjet er ved at blive gjort klar til at arbejde på to tyske havmølleparker, der er delvist ejet af Ørsted.

- Vi stoppede blokaden straks kl. 13:30 (onsdag red.), da vi fik bekræftet, at der var blevet indgået en overenskomst for søfolkene, fortæller havnearbejdernes formand Brian Reichle.

Nu har havnearbejderne sikret, at der er blevet indgået en overenskomst for søfolkene på Seaway Ventus i Norge.

- Jeg er glad for, at aftalen er kommet i stand. Nu synes jeg, Ørsted som statsligt ejet virksomhed fremover skal huske på overenskomster, så man sikrer folk ordentlige arbejdsforhold, siger Brian Reichle og minder om, hvorfor havnearbejderne startede blokaden:

- Vi gjorde det her, for at søfolkene får ordentlige forhold. Man ser faktisk forhold, som man ikke ville forestille sig i 2024.3F Transport: Trist der skulle en blokade til.

Havnearbejdernes fagforening, 3F Transport, har støttet deres medlemmer og deres blokade, der var kulminationen på et månedlangt forsøg på at indgå dialog direkte med Ørsted.

- Jeg er glad for, at der er indgået en aftale. Men det er påfaldende, at det skulle tage så lang tid, og at der skulle en blokade til. Det er trist, og det burde Ørsted tænke over, konkluderer 3F Transport formand Jakob Lykke.

Rederi og Ørsted: Der er fundet en vej frem

DOI.dk har fået følgende skriftlige kommentar fra rederiet Seaway7:

"Vi har fundet en tilfredsstillende vej frem for projektet i forbindelse med blokaden i Esbjerg Havn efter diskussioner mellem alle parter," lyder det fra Seaway7, der ikke nævner den indgåede overenskomst direkte.

Nu kan Ørsted fortsætte med de tyske vindprojekter, og der er også tilfredshed hos selskabet.

"Vi forstår, at der er fundet en vej frem, hvilket vi selvfølgelig er glade for," skriver Ørsted i et skriftligt svar.Ifølge havnearbejdernes formand er der kun få dages arbejde tilbage af klargøringsarbejdet, inden Seaway Ventus er klar til arbejdet i Tyskland.

"Løn og arbejdsforhold er bæredygtighed"

Hos Esbjerg Havns direktør er der glæde over den tegnede overenskomst, og han ser allerede frem mod de kommende projekter.

- En stor del af vindmølleparkerne i Nordsøen kommer til at blive installeret herfra Esbjerg. Det er vigtigt, det arbejde kommer til at foregå under forhold, som alle parter er enige om. Det er også bæredygtighed, siger Dennis Jul Pedersen.

Løn og arbejdsforhold er også den del af FN's verdensmål. Vindmøllebranchen er allerede kendt for at støtte og efterleve verdensmålene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094