23948sdkhjf

Pengene fosser ud: Nu indkalder Frederikshavn Havn til pressemøde

Offentligheden får måske svar på deres spørgsmål, når der onsdag afholdes pressemøde om status på havnen

Skeletterne vælter ud af skabet i Frederikshavn Havn, og nu skal der svares på spørgsmål.

Derfor er pressen, offentligheden og andre interesserede inviteret til pressemøde i Frederikshavn Havn onsdag aften.

I invitationen står der kort og godt, at mødet skal handle om: "advokatundersøgelsen og status på Frederikshavn Havn."

Kommunen oplyser desuden, at det er borgmester Birgit S. Hansen og bestyrelsesformand for Frederikshavn Havn, Karsten Dybvad, der deltager i mødet.

Sagen kort

Pressemødet kommer efter flere måneder, hvor møgsagerne har tårnet sig op for den nordjyske havn.

Frederikshavn Havn har på få år investeret et milliardbeløb i udvidelser og nye faciliteter, og har ikke formået at tjene penge ved siden af. Derfor er havnen gang på gang været på tiggergang hos kommunen - alene siden september 2023, har kommunen stillet økonomiske garantier for en kvart milliard kroner, skriver flere medier.

I alt skylder havnen i omegnen af 1,6 milliarder kroner.

Samtidig har det ikke ikke skortet på optimistiske meldinger fra politikere og havnens daværende ledelse om det fremtidige boost til havnens og kommunens økonomi.

Men pludselig væltede korthuset, og havnedirektør Mikkel Seedorff og næstformand Kim Nielsen blev fyret i januar måned. I de seneste uge har advokatfirmaet Bech-Bruun undersøgt eks-direktørens gøren og laden. Det skriver Nordjyske.

Mediet erfarer samtidig, at Seedorff måske står til en bortvisningen, hvor kommunen  samtidig trækker hans aftale om 12 måneders løn efter fyring tilbage og også tager hans firmabil. Det må tiden vise.

Ledelsen blev efter Seedorffs ufrivillige exit overtaget af daværende næstformand Poul Knudsgaard, og samtidig blev Karsten Dybvad sat ind som ny formand.

De har i de seneste måneder haft den tvivlsomme glæde at rydde op i Frederikshavns Havns økonomiske kaos. 

I et interview med TV2 Nord sagde Poul Knudsgaard, at han havde svært ved at se, hvad bevæggrundene var for, at den nu tidligere ledelse havde truffet det økonomiske beslutninger, den havde gjort. 

- Jeg kan se, at man har investeret og gældsat sig på et niveau, hvor man ikke har omsætning til, at der kan dække det. Man skal ikke have ret meget matematisk sans for at regne ud at gæld på 1,6 milliarder kroner, og den omsætning vi har haft på 75 millioner kroner, ikke kan hænge sammen, hvis man skal betale tilbage, lyder det fra Poul Knudsgaard i et interview fra marts måned med TV2 Nord.

Onsdag aften er det dog formand for havnen Karsten Dybvad, der sammen med borgmester Birgit S. Hansen skal forsøge at forklare offentligheden, hvad der er op og ned i sagen. 

Pressemødet starter 17.30. Søfart følger mødet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079