23948sdkhjf

Bundlinjen er halveret, men bestyrelsen kalder resultatet "over forventning"

Rederis exit fra havnen gav en hård start på regnskabsåret 2023

Det er det første hele år uden de Royal Arctic Lines trafik ind og ud af Aalborg.

Det kunne mærkes i Port of Aalborg, der fik en hård start på regnskabsåret 2023.

Det oplyser havnen til Søfart.

Til gengæld fik foretagendet sat ind med, hvad virksomheden selv kalder en "stærk slutspurt", og kan alt i alt nikke tilfredsstillende til årets regnskab.

Omsætningen lander på 233,4 mio. kr., mens bundlinjen viser 31,4 mio. kr. efter skat. 

I 2022 år lød omsætningen på 239,5 mio. kr. og et resultat efter skat på 66,6 mio. kroner. Der er dermed tale om over en halvering af bundlinjen. 

Det er nu ikke noget, der ryster bestyrelsen, der oplyser, at "...resultat er over forventning med tanke på markedsvilkårene i starten af året".

Det fortæller bestyrelsesformand i Port of Aalborg A/S Bjarne Jensen:

- Fra årets begyndelse var vi udfordret af et uroplaget container- og oliemarked samt øget tomgang i erhvervsudlejningen. Samtidig var det en ny situation for os uden grønlandsskibe i havnen, som indtil da uafbrudt i 50 år havde været en stor del af havnens hverdag. Men takket være en stærk slutspurt i sidste halvår lander vi alligevel et fornuftigt resultat, som er tilfredsstillende – specielt set i forhold til vores udgangspunkt i årets første måneder, siger han.

Solgt 100.000 kvm

Til gengæld kan Port of Aalborg lune sig ved, at havnens samlede ejendomsportefølje steg betragteligt med færdiggørelsen af nye kontor- og logistikfaciliteter i erhvervsområdet Ankeret i begyndelsen af året.

Generelt var året præget af stor aktivitet på udlejning til både nye og eksisterende kunder, lyder det fra Bjarne Jensen.

Og mens udlejningsprocenten lå under niveau i årets første måneder, steg den tilsvarende i tredje og fjerde kvartal.

- Vi har i 2023 budt mange nye aktører velkommen i området, mens vi også har oplevet øget interesse fra eksisterende kunder, som har haft behov for at udvide deres aktiviteter. Desuden kunne flere lejere sidste år tage det nye kontorhus ”C-House” i brug. Det er vi glade for, fordi det vidner om, at vi er med til at facilitere væksten blandt lokale aktører, siger adm. direktør, Kristian Thulesen Dahl. 

- Året var desuden kendetegnet ved stor interesse for vores område, hvor flere store projekter har krævet ekstra plads. Derfor har vi både udviklet arealer til brug for kunder, ligesom vi i løbet af året har solgt cirka 100.000 kvadratmeter jord til nye projekter, der igangsættes i løbet af 2024. Det vil alt sammen medvirke positivt til aktiviteterne på havnen, fortæller han.

Port of Aalborg har i 2023 købt yderligere 500.000 kvadratmeter areal vest for Østhavnen, som over de kommende år også skal udvikles til industriområde.

Containertrafikken kom godt fra land i 2023

Året 2023 bød på nyt kapitel for containertrafikken i Aalborg, da Port of Aalborg i juli overtog driften af Aalborg Containerterminal. På trods af de nye vilkår og et udfordret globalt containermarked med dalende efterspørgsel, lykkedes det Port of Aalborg at øge antallet af håndterede containere gennem året.

- Med overtagelse af Aalborg Containerterminal lød startskuddet til at skabe en vækstdriver for nordjysk erhvervsliv. Og derfor er vi glade for at konkludere, at vi sidste år vækstede containervolumen gennem hele 2023, siger Kristian Thulesen Dahl.

I alt bød året på over 800 skibsanløb og lidt over to millioner tons gods over kaj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094