23948sdkhjf

Nedslidte bornholmske havne håber på statsstøtte

Der skal investeres 147 millioner kroner, hvis de neslidte bornholmske havne skal genoprettes og udvikles, vurderer Bornholms Regionskommune

Storme, slidtage og mangelende vedligehold har bragt 10 bornholmske havne i en meget sølle forfatning. Udbedringerne og efterfølgende udvikling beløber sig til 147 millioner korner ifølge en opgørelse fra Bornholms Regionskommune.

Problemet er imidlertid, at hverken havnene selv eller kommunekassen kan dække udgifterne. Derfor beder bornholmerne nu staten om støtte. Det skriver TV2/Bornholm.

En delegation fra solskinsøens kommunalbestyrelsen med blandt andre borgmester Jacob Trøst (K) ønsker i den forbindelse at mødes med Folketingets kulturudvalg.

Den bornholmske anmodningen om foretræde falder blot et par måneder efter, at Folketingets kulturudvalgsformand, Hans Christian Schmidt (V), i februar besøgte Bornholm. Det gjorde han for netop at besigtige de bornholmske havne, som han anser for at være bevaringsværdige og en del af den danske kulturarv.

Hans Christian Schmidt har udtrykt ønske om, at havnene bliver omfattet af 'Infrastrukturplan 2035', der er ved at blive udarbejdet i Transportministeriet. Hvordan de øvrige medlemmer af Folketingets kulturudvalg forholder sig til sagen vides ikke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07