23948sdkhjf

Pirateri blusser op i ly af Houthi-angreb

Mere end 20 kapringsforsøg har fundet sted ud for Somalia siden november

Mens mange har opmærksomheden rettet mod Houthi-angreb i Adenbugten,  har pirater set deres snit til at kapre skibe ud for Somalias kyst.

Siden november er der rapporteret mere end 20 forsøg på kapring, fortæller mediet gCAptain.

To somaliske bandemedlemmer har fortalt til Reuters, at de har udnyttet distraktionen fra Houthi-angreb til at genoptage pirateriet efter næsten et årti.

- De tog denne chance, fordi de internationale flådestyrker, der opererer ud for Somalias kyst, reducerede deres operationer, oplyste en piratfinansiør, der kalder sig Ismail Isse.

Pirateri er ikke nær så udbredt som tidligere, men den seneste tids opblussen skal bekæmpes, inden situationen udvikler sig.

- Hvis vi ikke stopper det, mens det stadig er i sin vorden, kan det blive det samme, som det var, sagde Somalias præsident Hassan Sheikh Mohamud til Reuters i sidste måned.

I 2011 stod somaliske pirater bag 237 angreb og holdt hundredvis af gidsler, rapporterede International Maritime Bureau. Oceans Beyond Piracy-overvågningsgruppen opgjorde omkostninger til omkring syv milliarder dollars inklusiv løsesummer.

Vandvejene ud for Somalia hører til blandt verdens travleste sejlruter. Hvert år passerer anslået 20.000 skibe gennem Adenbugten på vej til og fra Det Røde Hav og Suez-kanalen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078