23948sdkhjf

På kampdagen: Hafnia vil have 50 pct. kvinder om bord

Forskere og Hafnia lader skibet med kvinder i nyt forskningsprojekt

I dag er det kvindernes internationale kampdag, og der er vel næppe en bedre dag at vælge, når man vil sparke et diversitetsprogram i gang i sit rederi.

Det har Hafnia gjort i samarbejde med Center for Maritim Sundhed og Samfund (CMSS) på Syddansk Universitet.

Projektet hedder Maritime Culture Lab og har til formål at øge mangfoldigheden om bord. Så ledes har Hafnia sat sig for, at fire skibe i rederiets flåde skal have en besætning mindst 50 pct. kvinder.

Disse fire skibe vil blive fulgt tæt af forskere fra SDU og Aarhus Universitet, der vil prøve at forstå, hvordan forholdene til søs kan forbedres for alle, især for dem inden for underrepræsenterede kønsgrupper.

Målet er at belyse den indvirkning, som besætninger på mindst 50 pct. kvinder kan have på operationel sundhed og sikkerhed, effektivitet, arbejds- og levemiljøet samt ledelse og teamwork. Malmø Universitet og Aarhus Universitet deltager også i projektet. 

Det var også forskerne fra CMSS på Syddansk Universitet, der stod bag rapporten fra oktober, der kortlagde problemerne med chikane og mobning i den danske flåde. Projektlederen på den rapport Lisa Loloma Froholdt er også i front på Hafnia projektet. 

Jagtens på retningslinjer

Men der er også fokus på aktørerne på land.

For projektet vil også belyse, hvordan landpersonale kan støtte forskellige besætninger og de forskellige udfordringer, de står over for i den henseende. 

Endelig identificerer projektet best practice som et sæt retningslinjer, der skal hjælpe med at forstå, hvordan mangfoldighed i bemandingen kan omsættes til hverdags- og langsigtede forandringer på tværs af blå organisationer i Danmark og udlandet.

Om Maritime Culture Lab

  • Forskere fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Malmø Universitet er med.
  • Projektet er økonomisk støttet af Den Maritime Fond og Hafnia
  • Undersøgelsen vil give skibsfartsindustrien empirisk underbyggede analyser, der kan bidrage til ændring i bemandingspraksis og mangfoldighedsstyring, der udnytter det fulde potentiale for bemanding af positioner ombord på en bæredygtig måde. 
  • Der vil blive udarbejdet en rapport, der omfatter analyser baseret på data fra medsejlads og virksomhedsbesøg, og en slutkonference vil blive iværksat med henblik på at formidle resultaterne.

Kilde: CMSS/Syddansk Universitet

Projektet er økonomisk støttet af Den Danske Maritime Fond og Hafnia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094