23948sdkhjf

Rapport afslører udbredt mobbekultur i den canadiske flåde

Ikke bare i Danmark er der problemer. Nu har en rapport afdækket mobbekultur i den canadiske flåde

I Danmark er debatten gået længe. Nu kunne noget tyde på, at canadierne også skal til at tale arbejdsmiljø med deres søfarende.

I hvert fald viser en nyligt offentliggjort rapport, at 46 procent af søfarende under canadisk flag har oplevet mobning i løbet deres ansættelse.

Det skriver Splash247.

Tallene viser desuden, af 69 procent af kvindelige søfarende har oplevet en form for chikane eller mobning, mens 35 procent af kvinderne har oplevet chikane af seksuel karakter. 48 procent af dem, der blev chikaneret, valgte ikke at melde det.

Rapporten vækker selvsagt bekymring i sektoren, da det i forvejen er svært at rekruttere til den candiske søfartsindustri.

Nu håber fagforeningen The Seafares International Union of Canada (SIU), der har lavet rapporten, at der kan gå i dialog i gang omkring forhold og psykisk arbejdsmiljø i den canadiske flåde.

- Chikane på arbejdspladsen er ikke noget, vi tager let på, og det er klart et område, vi som industri skal være bedre til at addressere, siger Michael Given der er formand for fagforeningen SIU.

- En karriere som søfarende kan være en fantastisk måde at tjene til dagen og vejen, og det er en utrolig givende karriere. Men arbejdspladsen er nødt til at være et trygt og sundt miljø for alle ombord, hvis vi skal håndtere udfordringerne med rekruttering og fastholdelse, siger han.

De danske forhold

Sidste år viste en rapport fra Syddansk Universitet, at der også er problemer med mobning og chikane i den danske flåde.

17 procent af de knap 3500 ansatte havde opleveret mobning på arbejdspladsen, men 11 procent havde oplevet decideret chikane.

Søfartsstyrelsen blev sat til at finde løsninger på problemet, og i januar kunne Erhvervsministeriet i samarbejde med repræsentanter fra den blå branche i Danmark præsentere tiltag, der skal komme problemet til livs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11