23948sdkhjf

Molslinjen har døbt to nye elfærger

Lige nu er Molslinjen i gang med at bygge to helt nye elfærger i Tyrkiet. Nu har de fået deres navne

Lige nu er Molslinjen i gang med at bygge to helt nye elfærger i Tyrkiet. 

Færgerne skal sejle på Alslinjen og på Samsølinjen, og nu har de to færger fået deres navne.

Begge navne har rødder i det lokale samfund på Als og Samsø. Alslinjens elfærge skal hedde Nerthus, mens Samsølinjens elfærge skal hedde Tyrfing.

- Det var vigtigt for os at finde navne til færgerne, som havde lokal tilknytning til Als og Samsø. Derfor har vi været i kontakt med lokalhistorisk arkiv og andre lokalforeninger, så vi kunne finde de helt rigtige navne til de to nye elfærger, siger Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus.

Ligesom vi kender det fra Fanølinjens færger (M/F Fenja og M/F Menja, red), udspringer begge navne fra nordiske fortællinger. 

Alslinjens færge, Nerthus, er opkaldt efter en urnordisk eller oldgermansk jord- og frugtbarhedsgudinde, samt gudinde for fred og velstand. Det menes, at Nerthus’ vogn ligger på bunden af Hellesøe på Als. 

Samsølinjens elfærge, Tyrfing, har fået sit navn efter et magisk sværd i den nordiske mytologi, der tilhører sagnkonge Angantyr og hans slægt. Det magiske sværd var kendt for altid at ramme plet, når det blev svunget, aldrig at ruste, og så kunne det skære igennem sten og jern lige så let som tøj. 

Ifølge sagnet blev Angantyr dræbt på Samsø, hvor han ligger begravet sammen med sit sværd.

De to elfærger er lige nu ved at blive bygget på Cemre Shipyard i Tyrkiet, og på nær få tekniske detaljer bliver de to færger ens. 

Efter planen skal Alslinjens nye elfærge sættes i drift på ruten mellem Bøjden og Fynshav i sensommeren 2024, mens Samsølinjens færge, der skal sejle på ruten Ballen-Kalundborg, skal sættes i drift i starten af 2025.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062