23948sdkhjf

Helt som forventet: Danmark blandt verdens bedst præsterende flagstater

Sikkerhed ombord, havmiljø og overholdelse af søfartsregler er bare et par af de parametre, flagstaterne bliver målt på

Danmark har endnu en gang indtaget en fin placering på International Champer of Shippings (ICS) liste over flagstater, der præsterer på tværs af en række parametre.

Listen bliver offentliggjort en gang om året, og Danmark er én ud af 13 nationer, der har 'grønne' indikatorer for samtlige kriterier, der indgår i opgørelsen.

Tabellen viser, i hvilket omfang flagstaterne overholder internationale søfartsaftaler, -regler og -bestemmelser. I listen indgår også kriterier, der går på beskyttelse af havmiljøet, arbejdsmiljøet for de søfarende og generel sikkerhed om bord.

Det kan operatører bruge i deres overvejelser, inden de indgår kontakter med et skib under et givent flag, og skibsredere kan bruge listen til at lægge pres på deres myndigheder for at få bragt eventuelle kritisable forhold i orden. 

Og Danmarks placering vækker selv sagt glæde hos Danske Rederier.

- Danmark er en søfartsnation af høj kvalitet, og det afspejler sig i ICS’ Flag State Performance Table, hvor Danmark igen er blandt de førende nationer. Kunderne ved, at de kan stole på, at danske rederier leverer produkter og ydelser af høj kvalitet, siger Anne H. Steffensen, adm. Direktør i Danske Rederier.

De andre nationer udover Danmark med grønne flag over hele linjen er Bermuda, Caymanøerne, Grækenland, Hong Kong (Kina), Japan, Liberia, Malta, Marshalløerne, Norge, Portugal, Singapore og Storbritannien.

- Danmark er et lille land, men en maritim supermagt. Danskejede eller danskdrevne skibe transporterer varer til og fra alle verdenshjørner. Internationale regler og aftaler er vigtige, da de bidrager til at skabe lige vilkår. Jeg er meget glad for, at Danmark og den danske skibsfart scorer så højt på ICS’ Flag State Performance Table. Men helt ærligt, så forventer jeg intet mindre, siger Anne H. Steffensen.

I den anden ende af skalaen - lande med mange røde markører - finder vi Den Demokratiske Republik Congo, Bolivia, Comoros og Costa Rica.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078