23948sdkhjf

'Ellen' gør comeback - men mangler grønt lys fra Søfartsstyrelsen

Hvis Søfartsstyrelsen vil det er el-færgen 'Ellen', der i seks måneder har været ude af drift efter en brand, om små to uger klar til at betjene færgeruten Søby-Fynshav 

Efter mere end et halvt års pause melder rederiet Ærøfærgerne 'Ellen' klar til igen at betjene ruten Søby-Fynshav. 

Hvis alt går efter planen genoptager 'Ellen' sejladsen den 31. januar, og rederiet Ærøfærgerne har åbnet for bookinger af el-færgen igen.

- Vi har ikke fået grønt lys fra Søfartsstyrelsen til at sejle endnu. Færgen kommer ud af dok nu her torsdag, og så skal vi i denne og næste uge foretage nogle prøvesejladser. Først i havnen og så til søs. Vi håber, at alt går som vi forventer, så vi kan sejle fra 31. januar, siger økonomichef Thomas Norrild, Ærøfærgerne til avisen. 

El-færgen har været sat ud af spillet efter en brand i batterirummet den 11. juli 2023, som skyldtes et overophedet batteri.

El-færgen har ligget stille så længe, fordi Søfartsstyrelsen, rederiet og batterileverandøren ikke har erfaringer med brande ombord på en el-færge.

I mellemtiden har den gamle dieselfærge 'Skjoldnæs' sejlet v-sejlads mellem Ærø-Fyn-Als og færgelejet i Fynshav blev ombygget til afløseren. 

Nu skal færgelejet reetableres, så det passer til 'Ellen' og derfor sejles der slet ikke på ruten fra torsdag den 25. januar til og med tirsdag 30. januar.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094