23948sdkhjf

Operation Prosperity Guardian: Fem fartøjer er ikke nok, siger analytiker

Fem fartøjer er langt fra nok.

Det er konklusionen fra Johannes Riber, der er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet.

Det fortæller han til Børsen.

- Med det alliancen har bygget op indtil videre, så er det slet ikke nok til at sikre tryg sejlads for fragtskibe i Det Røde Hav, siger han.

De fem skibe er involveret i Operation Prosperity Guardian, der skal sikre civile fragtskibe mod angreb fra houti-bevægelsen i Det Røde Hav. Men alliancens - indtil videre - fem skibe er ikke nok til at bide skeer med oprørerne. 

Lige nu er operationen primært drevet af det amerikanske militærs materiel, men man forventer, at flere lande bakker op om initiativet og sender skibe afsted mod det Røde Hav, fortæller Børsen.

Indtil videre har 22 lande tilsluttet sig Operation Prosperity Guardian. Danmark og Grækenland er dog på vej med yderligere to skibe, skriver mediet.

Indstillede trafik

Operation Prosperity Guardian blev iværksat af det amerikanske militær, efter en række angreb på civile fragtskibe foretaget af houthi-oprørerne i Det Røde Havn. 

I perioden fra 18. november til nu har der været 25 angreb på fragtskibe. Det gik blandt andet ud over Mærsk kort før nytår, hvor 'Maersk Hangzhou' blev angrebet 30. december.

Hændelsen fik Mærsk til at indstille al trafik i Det Røde Hav.

- Denne beslutning er blevet taget for at sikre vores søfarendes sikkerhed såvel som lasten på vores skibe, hvilket er vores højeste prioritet, meldte selskabet ud i en pressemeddelelse.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094