23948sdkhjf

Lederne Søfart allierer sig med nyt forbund og skifter navn

Fagforbundet surrer sig fast på Serviceforbundet og bliver selvstændig fagforening under paraplyorganisationen FH. Det sker, efter at Lederne Søfart ikke længere er del af Ledernes Hovedorganisation

Fra 1. februar næste år vil Lederne Søfart indlede samarbejde med Serviceforbundet og slutter sig dermed til FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Samtidig vælger foreningen at skifte sit navn tilbage til sit oprindelige "Søfartens Ledere". Det fremgår i en pressemeddelelse fra organisationen, som organiserer specialister, kaptajner og andre ledere i det maritime Danmark.

Trækket betyder, at fagforeningen nu har ny havn, efter at Lederne Søfart tidligere på året blev smidt ud af Ledernes Hovedorganisation.

- Vi forlader Lederne, fordi vi der ikke havde mulighed for at være den bedst mulige fagforening for vores medlemmer. Blandt andet oplever vi, at medlemskabet er en hindring for selv at kunne vælge at konflikte for bedre vilkår for de medlemmer, som er omfattet af en overenskomst, siger Helle Andsbjerg, direktør i Lederne Søfart.

Udliciterer det administrative

Serviceforbundet tæller 15 mindre og mellemstore fagforeninger og voksede i 2023 med to nye forbund, Kriminalforsorgsforeningen og Danske Maritime Lodser.

For Lederne Søfart vil Serviceforbundet skulle løfte administrative som for eksempel bogholderi, HR, IT og lignende. Desuden skal forbundet give adgang til ressourcer som advokater, socialrådgivere, kommunikation med mere - og strejkekasse ved lovlige konflikter.  

- Søfartens Ledere får med denne løsning en klarere profil og mere selvstændighed og frihed end hos Lederne, siger direktør Helle Andsbjerg.

Ikke andre gode valg

I en besked til sine medlemmer på sin hjemmeside, fremhæver Lederne Søfart videre, at den også har overvejet en række andre muligheder, men ikke fundet dem attraktive.

At stå alene ville ikke hænge sammen, et samarbejde med 3F ville blive for dyrt, og ét med BLJ ville ikke give de samme muligheder som et samarbejde med Serviceforbundet, lyder det således.

Endelig forsøgte foreningen faktisk at få et samarbejde op at stå med Maskinmestrene. 

Men Maskinmestrene "ønskede i stedet at samarbejde med Metal Maritime. Desuden har Maskinmestrene kun ca. 10 procent søfarende medlemmer, mens resten arbejder i land," lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078