23948sdkhjf

Fagforeningen Lederne Søfart skifter formand midt i krise

Jens Marquard Sørensen forlader posten efter blot et år, men fortsætter i bestyrelsen. Ny formand er Sven Thormod Petersen

Rettelse 26.5.23, kl.8:10: Jens Marquard Sørensen forlader IKKE bestyrelsen, som vi skrev oprindeligt.

Fagforeningen Lederne Søfart har fået ny formand. Det skete på bestyrelsens konstituerende møde den 16. maj.

En måned op til mødet havde Jens Marquard Sørensen internt meddelt, at han ikke ønskede at genopstille. Han overtog formandsposten for et år siden efter at have været næstformand.

Som ny formand valgte bestyrelsen i stedet Sven Thormod Petersen, og som ny næstformand valgtes Barbara Weinschenck.

Det fremgår af fagforeningens nyhedsmail.

Den ny formand Sven Thormod Petersen går ind som formand i en krisetid for foreningen, og det kommenterer han selv på en udtalelse efter valget til formandsposten.

"Vi står overfor væsentlige udfordringer. De to største er nok, at vi som bekendt er midt i en retssag med Danske Rederier om DRO1 og DRO2-overenskomsterne, og at vi – som man kan læse andet steds i nyhedsbrevet her – ikke længere vil være en del af Ledernes Hovedorganisation fra april næste år."

"Vedrørende retssagen, så kører den sin gang. Vi har en dygtig advokat på sagen, og han er i fuld gang med forberedelserne til det afgørende retsmøde – det, som juristerne kalder hovedforhandlingen, uden at det skal forveksles med de forhandlinger, vi kender fra overenskomstområdet."

"Hvad fremtiden uden for Ledernes Hovedorganisation angår, kommer det naturligvis til at betyde ændringer. Det giver os nye muligheder samtidig med, at vi skal sikre, at vi bringer de gode ting, vi har haft i kraft af samarbejdet med Ledernes Hovedorganisation, videre. Sekretariatet er i gang med at se på de forskellige muligheder, vi har for at sikre, at vi også vil stå stærkt fremover."

"Sidst, men ikke mindst vil jeg gerne sige, at ja, det er rigtigt, at vi har udfordringer, men vi skal ikke glemme, at vi også opnår fine resultater for medlemmerne – nationalt såvel som internationalt."

Jens Marquard Sørensen fortsætter som mening medlem af bestyrelsen. Der er valgt tre nye bestyrelsesmedlemmer, som er Andreas Forsberg Nielsen, Carsten Mogensen og Per Dybro. Jens Lundgaard, der var næstformand, træder ud af bestyrelsen. 

Ny formand med fortid i DFDS

Sven Thormod Petersen er 64 år og bor på Thurø med sin hustru. 

Han har været tillidsmand og været bestyrelsesmedlem i partrederiet Stevns Sea. Han CV tæller i øvrigt 18 år i DFDS som aspirant og navigatør, skolechef på Skoleskibet Danmark, JL’s bananfart og krydstogt og navigatør i Molslinien. Desuden har han været udstationeret for Danida i Bangladesh og for FN bl.a. i Østtimor og Congo. Han sejler nu som skipper inden for vindmøllebranchen, og privat er han ivrig lystsejler. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094