23948sdkhjf

Græske tankrederier dropper fragt af Putins olie

Tre græske selskaber, som har sejlet med russisk olie, har ifølge Reuters fået kolde fødder 

Tre græske rederier har valgt at indstille deres transport af russisk olie, som de ellers i vid udstrækning fortsatte med efter Ruslands invasion af Ukraine. Det skriver Reuters.

Ifølge mediets kilder er der tale om selskaberne Minerva Marine, Thenamaris og TMS Tankers. Alle tre sejlede med russisk råolie og raffineret olie indtil september og oktober, men har herefter nedskaleret det russiske samarbejde. 

De græske selskaber ønsker ifølge Reuters kilder at undgå de amerikanske sanktioner, som på det seneste er blevet rettet mod flere rederier.

USA indførte sidste uge et forbud om handel med tre selskaber, hvis skibe indgår i det, der populært kaldes Ruslands skyggeflåde, som stadig sejler med russiske varer efter Ruslands invasion af Ukraine.

Grækere tættest på Putin

Som Søfart beskrev tidligere på året, har græske firmaer efter Ruslands invasion udgjort langt den største andel af de rederier, som stadig vælger at sejle med russisk olie.

Græske skibsredere sad i april på en 33 procents markedsandel for den russiske oliefragt; dog med et fald fra 40 pct. sidste år, da navnlig redere fra Indien og Emiraterne er blevet stadig mere aktive, lød det fra analysehuset Vortexa.

Grækerne har med oliefragten bistået Rusland i at sælge sin olie og har brudt med den ellers brede linje fra vestlige rederier om at sige net spasibo til russiske olieterminaler. Men det til trods har de græske skibsredere dog ikke brudt sanktioner - så længe altså de har overholdt EU og G7-landenes prisloft.

Sanktionen betyder, at russisk olie maksimalt må koste 60 dollars per tønde, og blev indført i december sidste år som forsøg på at holde Ruslands olie-avance nede. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094