23948sdkhjf

332 meter langt skib rev sig løs: Ligger stadig kilet fast

332 meter langt skib rev sig løs natten til fredag i Frederiksavn. Det er stadig for risikabelt at forsøge at flytte det 

Det lykkedes natten til lørdag at få fikseret det gigantiske skib, Zafiro Producer, som i Frederikshavn Havn ligger kilet fast mellem boreriggen Noble Resilient og Orskov Yards dok 5. 

Men skibet er endnu ikke flyttet tilbage på den plads, det rev sig løs fra fredag aften klokken 19.05 under det kraftige blæsevejr.

- Det tør vi ikke endnu, siger administrerende direktør i Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen.

Skibet, der ligger til ophugning i havnen, rev sig løs klokken 19.02, og fredag aften arbejdede tre slæbebåde på at få genetableret trosserne på Zafiro Producer.

Tre større slæbebåde blev også tilkaldt, og den første af dem ankom til havnen klokken 01.15 natten til lørdag.

- Det lykkedes at få fat i de fire trosser, som hang ned på skibets side og få nye på, så skibet nu er fikseret, siger havnedirektøren.

Dermed turde lodserne i havnen give grønt lys for, at de strandede passagerer på Stena Danica, der lå ud for havnen i Frederikshavn, kunne komme i land efter fem timers forsinkelse.

Omkring klokken 7 lørdag morgen er slæbebåd nummer to også ankommet til Frederikshavn.

- Den skal foreløbig hjælpe med at holde skibet på plads, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Vejrsituationen bliver langsomt bedre, når vinden løjer af, men det bliver først senere på dagen, når slæbebåd nummer tre er på plads, og vejrforholdene tillader det, at der bliver gjort forsøg på at flytte det 332 meter lange skib tilbage til kajpladsen.

- Så stort et skib uden kontrol, kan vi ikke flytte i det her vejr, siger havnedirektøren, der medgiver, at de kræfter, der har arbejdet hårdt på at få Zafiro Producer tøjret, har været på lidt af en opgave.

- De har gjort en fantastisk indsats, lyder de rosende ord fra Mikkel Seedorff Sørensen.

Det løsrevne skib Zafiro Producer blev slæbt til havnen i Frederikshavn i starten af juni måned. Skibet skal ophugges og genanvendes hos den lokalt baserede virksomhed M.A.R.S Europe A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11