23948sdkhjf

Trumfer Mærsk: Medier afslører konkurrents kæmpeoverskud

Verdens største containerrederi MSC holder ellers nøgletal tæt på kroppen, men nu er de blevet offentlige ifølge italienske medier

Mens A.P. Møller - Mærsk satte danmarksrekord med sin bundlinje i 2022, lægger nærmeste konkurrent schweizisk-italienske Mediterranean Shipping Company (MSC) sig stadig foran med længder.

MSC's overskud efter skat nåede i 2022 op på 270 mia. kr., knap 70 mia. kr. mere end Mærsks, skriver analysehuset Alphaliner på baggrund af italiensk mediedækning.

Familieejede MSC, der har hovedkontor i Genève, har ikke tidligere rapporteret sine nøgletal til offentligheden. De er ifølge de italienske medier kommet frem i forbindelse med et aktuelt købstilbud fra MSC på Italo Treno, et af de største højhastigheds-jernbanefirmaer i Italien.

Rederiet fortrængte i 2022 Mærsk fra førstepladsen blandt de største containerrederier, målt på  containerkapacitet i flåden.

Den føring spejles også i toplinjerne. Det kolossale overskud er angiveligt ud af en omsætning på knap 645 mia. kr., skriver Alphaliner. Tallene omfatter alle koncernens aktiviteter, herunder shipping, havne, logistik, krydstogt-, jernbane- og luftfragtaktiviteter.

A.P. Møller - Mærsk omsatte i 2022 for cirka 570 mia. kr.

På vej ned

De høje tal kommer oven på et par år, og ikke mindst et 2022, hvor broderparten af de store containerrederier oplevede buldrende aktivitet midt i en tid, hvor corona stadig sad som knuder i de globale forsyningsveje. Noget, som tilsammen gav skyhøje fragtrater og ekstraordinært store overskud.

Omvendt peger de fleste store containerrederiers kvartalsnøgletal nu på, at den tid er slut

Iagttagere af containermarkedet vurderer da også, at rederierne lige nu - igen - ser ind i meget små overskud, hvis overhovedet nogen.

MSC er på 53. år drevet af samme familie og stadig med 83-årige Gianluigi Aponte i front, som grundlage det multinationale selskab i 1970.

MSC ledes til daglig af den danske topchef og tidligere Mærsk-profil Søren Toft, som i 2020 blev den første adm. direktør uden for Aponte-familien.

Se listen: Indtjeningen styrtdykker raden rundt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093