23948sdkhjf

Havn neddrosler ambitioner i storstilet flytteplan

Nu er ny og mindre plan lagt frem for at flytte Næstveds inderhavn 

Næstved Havn har igen planer på bordet for at flytte erhvervshavnen væk fra bymidten. Planer, som dog er i noget i mindre skala, end havnens bestyrelse i første omgang havde udset sig. Det skriver Sjællandske Medier.

Næstved Kommune ønsker sig et nyt areal med et kajområde uden for den svingbro, skibene lige nu skal forbi for at komme til Næstved Havn. Det kommer af, at kommunen vil have erhvervshavnen flyttet væk bymidten, så arealerne her i stedet kan bruges til at opføre attraktive boliger.

Linjerne for flytningen blev dog i første omgang trukket tilbage, inden den blev godkendt af byrådet.

Det blev vurderet, at man ikke kunne få udbygget i den ønskede skala, hvis man skulle holde sig inden for budgettet på cirka 100 mio. kr. Nu er planerne så nedjusteret i størrelse og igen på bordet i form af et nyt notat, lyder det.

- Nu prøver vi at være præcise så mulige med krav og specifikationer til en ny havn, siger havneformand Torben Johansen til Sjællandske.

Her er blandt andet kajlængden krympet fra 1.120 meters kajlængde til 700 meter, man har droppet kravet om at anlægge et nyt svajebassin til at manøvrere og vende skibe, og der er lempet på et krav til bag-arealer fra 150.000 kvm i første notat til nu 75.000 kvm, skriver mediet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093