23948sdkhjf

Odense Havn vil have større motorvej til skibene

Større skibe betyder behov for en større sejlrende, lyder det fra Odense Havn

Odense Havn ønsker sig en større sejlrende.

Gerne også én, hvor skibene modsat nu kan sejle uden om et følsomt Natura 2000-område. Nu undersøger havnen med et foreløbigt oplæg, om det kan lade sig gøre, skriver Fyens.dk.

- Vi arbejder i to scenarier - det ene er at udvide det eksisterende sejlløb, den anden er at lave et helt nyt. Vi tror, det har en naturmæssig værdi, hvis vi trækker sejlrenden væk fra Natura 2000 området, siger Carsten Aa, adm. direktør i Odense Havn A/S, til Fyens Stiftstidende.

At sejlrenden skal udvides skyldes ganske enkelt, at skibe, der servicerer eksempelvis virksomheder på havnen som Vestas og Bladt Industries, bliver stadigt større,lyder det. 

Den nuværende sejlrende er 11 meter dyb og har en minimumsbredde på 60 meter. Skitsen for dens afløser har en dybde på 12,2 meter og en bredde på 140 meter. Dertil føres skibene, cirka 1.500 skibe om året, lige nu ind gennem et beskyttet naturområde i fjorden, mens skitsen til den nye model fører skibene uden om.

1 mio. kvm

Odense Havn har i forvejen en større havneudvidelse på tegnebrættet, hvor havnen fik ok til at gå videre prøveboringer i sidste måned.

Der er tale om planer for en ny havneterminal på 400.000 kvm og opkøb af 650.000 kvm jord på Dræby Fed.

Udvidelsesplanerne skal blandt andet skal sikre, at dele til vindmøller kan produceres direkte på havnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125