23948sdkhjf

Finanshus spår Mærsk et svært andet halvår

Mærsk kommer ikke til at tjene så mange penge som forventet i årets sidste kvartal og i 2024, vurderer finanshuset Jeffries

Helt frem til 2025 vurderer finanshuset Jeffries, at Mærsk ikke kommer til at tjene så mange penge som de umiddelbare forventninger lyder på. Derfor har finanshuset Jeffries nedskrevet sine estimater for indtjeningen i Mærsk. Det skriver Finans.dk.

Baggrunden er, at finanshuset vurderer, at Mærsk i andet halvår vil få en lavere indtjening end forventet, og fremtidsudsigterne blandt andet er påvirket af faldende fragtrater.

Sænker kursmål

Jefferies sænker kursmålet for Mærsk-aktien fra 13.000 kr. til 12.800 kr. blandt andet med henvisning til at Mærsk ikke på trods af forskellige tiltag omkring reduktioner i fragtruterne ikke har kunnet fastholde fragtraterne, skriver Finans.

Analytiker: Mærsks regnskab er bedre end ventet

Finanshuset peger desuden på, at Mærsk i de kommende år skal indfase en stribe nye skibe, der også kan give problemer og påvirke indtjeningen.

På trods af de sænkede forventninger ligger Jeffries estimater for indtjeningen stadig inden for de marginer Mærsk selv har oplyst for indtjeningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11