23948sdkhjf

OSK Designs stifter er gået bort

Ole Steen Knudsen gav det Maritime Danmark OSK Design, og derfor kan hans betydning ikke undervurderes

I sidste uge gik Ole Steen Knudsen bort. Han stiftede Rådgivende Skibsingeniører Ole Steen Knudsen A/S som en enkeltmandsvirksomhed i 1966. 

Til en begyndelse designede Steen Knudsen fiskerskibe bygget i træ, men virksomheden og Ole Steen Knudsens virke voksede hurtigt. Der blev udvidet med rådgivningsopgaver vedrørende skibsdesign, finansiering af skibe og risikostyring af den samlede proces - alle kernekompetencer hos OSK Design den dag i dag.

Desuden var Ole Steen Knudsen kendt for sit internationale udsyn. Han samarbejdede både med Danida og Verdensbanken på de afrikanske og asiatiske kontinenter. Som nævnt designede Ole Steen Knudsen skibe til danske fiskere, men det gjorde han også til fiskernes grønlandske kolleger.

Anders Ørgård er i dag kommerciel direktør hos OSK Design. I 2016 interviewede Søfart Ørgård, og dengang fortalte han om samarbejdet med Ole Steen Knudsen.

- Da jeg selv startede her i firmaet, var det Ole Steen Knudsen selv, der fik mig overtalt til at tage tråden op efter ham. Det skete for min del med udgangspunkt hos en konkurrent, så det var ikke så ligetil at tage den beslutning. Men pointen er, at der var rigtig god kemi mellem os.

- Jeg havde faktisk gennem både professionelt kendskab og ”due diligence”-analyser rigtig godt kendskab til firmaet på forhånd. Så da Ole Steen Knudsen tilbød mig at tage et step over - og med mig som ny hovedejer, så slog jeg til. Og det har været god kemi lige siden, om jeg så må sige, sagde OSK Designs kommercielle direktør Anders Ørgård den gang.

Den 11. august nåede Ole Steen Knudsen at fylde 88 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094