23948sdkhjf

Skive får dansk EU-kompetencecenter for havvindmøller

Uddannelsesinstitutionen Skive College har fået status som EU-kompetencecenter inden for uddannelse til den grønne energisektor.

Der er behov for at uddanne den arbejdskraft, der skal bruges for at løfte de politiske målsætninger omkring installering af vindmøller på have Udviklingschef Jens Høffner, Skive College

t

Det skriver Dagbladet Holstebro-Skjern

- Lige nu findes der ikke rigtigt nogen uddannelse inden for power-to-x. Hvis man vil arbejde med det eller eksempelvis med offshore-vind, skal man ideelt set kunne nogle af de ting, som en elektriker, kølemontør, kompressormontør, blikkenslager og smed har lært. Der findes nogle efteruddannelser og kurser, men ingen samlet uddannelse, siger udviklingschef Jens Høffner, Skive College.

Derfor har EU-kommissionen givet penge for at undersøge, hvad der skal til for at skaffe den rigtige, bedst uddannede arbejdskraft for at kunne få realiseret de omfattende planer om grøn energiforsyning fra offshore.

Med støtte fra EU har Skive College fået mulighed for at blive en del af et europæisk kompetencecenter sammen med erhvervsskoler i Holland, Belgien, Irland og Norge. 

- Der er behov for at uddanne den arbejdskraft, der skal bruges for at løfte de politiske målsætninger omkring installering af vindmøller på havet i EU. Vi skal blandt andet give anbefalinger til nye uddannelser, forklarer Jens Høffner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096