23948sdkhjf

Nyt opkøb: Rådgivergigant vil være mere søstærk

Sweco tilkøber ny viden om vand hos havmiljø-virksomhed

Rådgivergiganten Sweco har opkøbt svenske Medins Havs och Vattenkonsulter AB.

Det er en vandspecialist med 35 medarbejdere, hvis analysearbejde omfatter både hav- og ferskvandsforhold.

Vi oplever stigende efterspørgsel på vandmiljøundersøgelser- og analyser fra den private og offentlige sektor, eksempelvis offshore-vindkraft, havne og industri Ann-Louise Lökholm Klasson, koncerndirektør, Sweco Sweden

Dermed bliver Sweco, hvis danske afdeling Sweco Danmark med 1.800 medarbejdere har hovedkvarter i Ørestad, en af de førende vandmiljø-konsulenter i Sverige, ifølge dem selv. Ialt vil virksomheden nu have omkring 100 havmiljø-eksperter.

- Vi oplever stigende efterspørgsel på vandmiljøundersøgelser- og analyser fra både den private og offentlige sektor, eksempelvis offshore-vindkraft, havne, industri, miner, vand- og kloakhåndtering, samt infrastruktur, siger Ann-Louise Lökholm Klasson, koncerndirektør hos Sweco Sweden, i en pressemeddelelse:

- De 35 nye kollegers ekspertise vil blive en vigtig del af Swecos full-service pakke,
og jeg ser frem til at arbejde sammen med kunder, hvis bæredygtige dagsordener er helt fremme i feltet.

Et stigende behov

Licitationen har forsøgt at få en kommentar fra Sweco Danmark i forhold til opgaver,
hvor de nytilkomne svenske eksperter kan give en hånd til danske opgaver, men det har tirsdag ikke været muligt.

Det er imidlertid en kendt sag, at også Sweco Danmark har lagt mere end en billet ind på både de kommende energiøer, havvind og power to X-anlæg, hvor de nytilkøbte kompetencer vil komme til sin ret.

- Ekspertise i vandmiljø bredt set er vitalt i arbejdet med den grønne omstilling, og behovet er stigende. Medins er en af Sveriges førende specialister inden for analyser af "the aquatic environment". Vi er et godt match for hinanden, skriver Sweco i pressemeddelelsen.

Tilkøber nøglekompetencer

Medins - der blev stiftet i 1988 og har hovedkvarter i Mölnlycke - har en årlig omsætning på 36 mio. svenske kroner (23 mio. kr.) og 35 medarbejdere, hvoraf flere ifølge Sweco er de førende eksperter inden for deres niche i Sverige.

Opkøbet er Sweco Groups 10. i 2023, og er ifølge rådgiveren på linje med strategien om at lade forretningen vokse via tilkøb af nøglekompetencer, som skal komplementere virksomhedens 21.000 medarbejdere på verdensplan.

Det har Sweco købt

Medins Havs och Vattenkonsulter AB blev stiftet i 1988, har 35 ansatte og hovedkvarter i´Mölnlycke.

Firmaet arbejder blandt andet med marinebiologi, ferskvandsundersøgelser, biologiske undersøgelser, sedimentanalyser, sonarkortlægning, bioanalyser, undervands-fotografering og undervandsarkæologi.

Sweco

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079