23948sdkhjf

Mærsk lover Amazon at fragte containere med bl.a. grøn metanol

A.P. Møller - Mærsk og Amazon har indgået en aftale for 2023-2024 om transport af 20.000 40-fods containere ved hjælp af grønt biobrændstof gennem Mærsks "ECO Delivery"-produkttilbud til søs. 

Vi deler et fælles mål med Amazon om at reducere vores samlede drivhusgasudledning til netto nul inden 2040 Narin Phol, A.P. Møller - Mærsk

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Mærsk anslår, at dette køb vil bidrage til en reduktion på 44.600 tons CO2 i forhold til standard bunkerbrændstof, hvilket omtrent svarer til 50 mio. pund kul, der brændes af. 

Det er fjerde år i træk, at Amazon og Mærsk har arrangeret containerfragt med brændstof med lav drivhusgasudledning.

Nu også med grøn metanol

I år vil Amazon drage fordel af en ny funktion i ECO Delivery-produktet, som vil blive muliggjort ved også at bruge grøn metanol ud over biodiesel som et andet grønt brændstof i skibsflåden. 

- Vi deler et fælles mål med Amazon om at reducere vores samlede drivhusgasudledning til netto nul inden 2040. Som medunderskrivere af klimaløftet skal vi hele tiden skabe nye muligheder for at gøre dette til et årti med handling. Dekarbonisering af skibsfarten er et vigtigt skridt, som skal kombineres med mange andre for at beskytte vores fremtid, siger Narin Phol, President North America, A.P. Møller - Mærsk i pressemeddelelsen.

Mærsk definerer "grønne brændstoffer" som brændstoffer med lav til meget lav udledning af drivhusgasser i deres livscyklus sammenlignet med fossile brændstoffer. Mærsks grønne brændstoffer og forsyningskæde er verificeret af International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078