23948sdkhjf

Havneselskab leverer et solidt og historisk godt halvårsresultat

Med en samlet omsætningsfremgang på 8,6 pct. svarende til 8,7 mio. kr. og et resultat på 74,8 mio. kr., leverer havneselskabet ADP endnu et positivt godt halvårsresultat

Det kører for havnesamarbejdet mellem Fredericia og Nyborg i selskabet ADP A/S. Igen har selskabet leveret, hvad de selv betegner som et historisk resultat. ADP kommer ud af 1. halvår 2023 med et ordinært resultat på 74,8 mio. kr., hvilket er 6,7 mio. kr. bedre end 1. halvår 2022. 

I første halvår af 2023 har ADP haft en vækst på 3,5 pct. i den samlede godsomsætning - svarende til 4,2 mio. tons - sammenlignet med samme periode i 2022, som selskabet betegner som "et rekordår". 

Masser af træpiller

Fremgangen i godsomsætningen skyldes ifølge en pressemeddelelse fra ADP fortsat høj aktivitet på container og fast-bulk - to forretningsområder, som samlet set giver et væsentligt bidrag til den høje tonnage på havneterminalerne.

Fast bulk har haft en samlet vækst på 31 pct. i forhold til samme periode sidste år, hvilket tilskrives især store laster med træpiller. 

Nyborg vokser på råstoffer

Fremgangen i fast bulk-forretningen skyldes også stor fremgang på Nyborg Havn, hvor selskabet i første halvår af 2023 har haft en vækst på 144 tusinde tons inden for råstoffer i forhold til samme periode sidste år. En generel stigende efterspørgsel på arealer og faciliteter på Nyborg Havn har i første halvår af 2023 resulteret i tilflytning af nye kunder, som har givet øget aktivitet inden for især fast bulk og projektlaster.

Nyt samarbejde

- Det solide halvårsregnskab med et stærkt resultat og fortsat høj vækst i omsætning er et signal om, at vi leverer på strategien - med fortsat stor opbakning fra vores ejere. Vi har i de senere år taget del i væksten på containermarkedet og med den politiske godkendelse af havneudvidelsen kan vi inden længe igangsætte den planlagte udvidelse af containerterminalen. Med etableringen af selskabet Fredericia Container Terminal sammen med Fredericia Shipping står vi styrket til de kommende års vækst på containere, som flytter sig i retning af vores transportkorridor i takt med udviklingen af havn og dry port, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet.

Godt gang i Dry Port Taulov

Udlejningsaktiviteten i Taulov Dry Port fortsætter på et højt niveau. I første halvår af 2023 har ADP afsluttet byggeriet af Etape II på 61.896 m2 lager- og logistikbyggeri, som er fuldt udlejet. Som følge af en fortsat stor efterspørgsel efter lagerkapacitet i Taulov Dry Port, har selskabet igangsat opførelsen af Etape III på 97.000 m2 lav-emissions lagerbyggeri, som skal stå færdigt medio 2024.

ADP har i 2023 ligeledes igangsat opførelsen af et 40.000 m2 stort lav-emissions lagerdomicil til A.P. Møller Mærsk. Lageret opføres efter den europæiske BREEAM Excellent standard, og lagerfaciliteten bliver ifølge ADP et nøgleasset i Mærsks ambitiøse strategi om levering af langvarige og bæredygtige distributions- og lagerløsninger til deres kunder.

Der forventes et positivt resultat for hele 2023, dog lidt under 2022-niveau, oplyser selskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079