23948sdkhjf

Mærsk-selskab skal levere offshorestrøm til britisk rederi

Mærsk-ejede Stillstrom har indgået aftale med det britiske rederi North Star om levering af offshore-strøm til rederiets skibe i Nordsøen

Der skal mere fart på elektrificeringen af det britiske offshorerederi North Star, hvorfor selskabet har indgået samarbejdsaftale med det mærskejede selskab Stillstrom A/S.

Stillstrom har udviklet teknologi til opladning af elektriske offshorefartøjer til søs.

Vil tomgangen til livs: Mærsk-ejet selskab søsætter grønt strømprojekt i Aberdeen

Får strøm fra havvind

Ifølge aftalen skal de to parter undersøge, hvordan Stillstroms teknologi bedst kan understøtte North Stars overgang til elektrisk drift.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Med Stillstroms løsninger kan de britiske offshorefartøjer få batterierne ladet op med strøm fra lokale havvindmøller og spare en tur i land. 

I Stillstrom er administrerende direktør, Kristian Borum Jørgensen, glad for den nye aftale.

- Ved at arbejde sammen sigter vi efter at demonstrere, at vi ved at kombinere de seneste fremskridt inden for offshore-opladningsløsninger og fartøjselektrificeringsteknologier til servicefartøjer (SOV) er i stand til betydeligt at dekarbonisere havvindinstallationer, samtidig med at vi leverer en overbevisende business case, siger han.

Nye skibe og en havnecase: Mærsk-selskab skal teste offshore ladestation i skotsk tomgangsfarvand

Udvikle nye ladeløsninger

North Star vil i samarbejdet bruge sin viden om offshore-operationer og servicefartøjer til optimal udnyttelse af lademulighederne til søs. Virksomheden har desuden forpligtet sig til at udforske nye teknologier og arbejdsgange, der understøtter offshoreindustriens overgang til renere og mere bæredygtig drift.

- At arbejde sammen med Stillstrom stemmer overens med vores forpligtelse til at minimere miljøpåvirkningen af vores drift. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen om at udforske og implementere avancerede opladnings- og elektrificeringsløsninger, der optimerer vores fartøjers ydeevne og samtidig reducerer vores CO2-fodaftryk betydeligt, siger Matthew Gordon, administrerende direktør for North Star i forbindelse med aftalen.

Aftalen sigter mod at kunne tilbyde ladeløsninger til både hybridfartøjer og fuldt elektriske skibe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141